Eau Thermale Avène Sun sudjeluje u akcijama protiv melanoma

Eau Thermale Avène Sun i Oktal Pharma, U suradnji s KB „Sestre Milosrdnice“, predstavili rezultate „Dana borbe protiv melanoma“

Rezultati „Dana borbe protiv melanoma“ pokazuju porast pojave ove zloćudne bolesti u Hrvatskoj. U sklopu „Male pomoći u borbi protiv melanoma“ Oktal Pharma će od 1. svibnja do 31. kolovoza odvojiti 1 kunu od svakog prodanog proizvoda iz Eau Thermale Avène Sun linije, a prikupljeni iznos donirati Hrvatskoj ligi protiv raka

Rezultati ovogodišnjih „Dana borbe protiv melanoma“, u organizaciji renomirane marke Eau Thermale Avène , Oktal Pharme i zagrebačke KB „Sestre milosrdnice“, predstavljeni su danas na konferenciji za novinare u ovoj uglednoj medicinskoj ustanovi. U okviru druge godine održavanja ove akcije, Oktal Pharma je, od 14. do 18. svibnja, u KB „Sestre milosrdnice“ osigurala besplatne preventivne preglede kože za 90 prijavljenih građana. Doprinos suzbijanju ove teške bolesti Eau Thermale Avène i Oktal Pharma dat će već treću godinu zaredom i kroz danas predstavljenu akciju „Mala pomoć u borbi protiv melanoma“.

Prof. dr. sc. Mirna Šitum, predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KB „Sestre milosrdnice“ i voditeljica Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, u svom se izlaganju osvrnula na obrađene rezultate pregleda: „Ovi pregledi ukazali su na važnost organiziranja ovakvih akcija u borbi protiv zloćudnih tumora kože i otkrivanju promjena na koži koje povećavaju rizik nastanka melanoma. Od ukupno 90 pregledanih osoba, prosječne starosti oko 46,5 godina, prema kliničkoj procjeni kod jedne osobe zabilježen je melanom, a kod čak 40% njih promjene na koži s tipom madeža rizičnim za nastanak melanoma. U 4% pregledanih klinički je dijagnosticiran karcinom kože, a u 2,5% promjene koje bi dugoročno mogle prijeći u maligne nemelanomske tumore kože.“

U sklopu već tradicionalne humanitarne akcije „Mala pomoć u borbi protiv melanoma“, od 1. svibnja do 31. kolovoza, Oktal Pharma će odvojiti 1 kunu od svakog prodanog proizvoda iz Eau Thermale Avène linije, a prikupljeni iznos donirati Hrvatskoj ligi protiv raka. Tijekom ove dobrotvorne akcije na svim će proizvodima iz Eau Thermale Avène linije biti nalijepljena markica s logotipom Hrvatske lige protiv raka, tako da će svi građani kupnjom moći dati svoj doprinos borbi protiv ove opake bolesti.

Oktal Pharma i Eau Thermale Avène, kao vodeća svjetska dermokozmetička linija proizvoda za zaštitu od sunca, odlučili su se na pokretanje ovih akcija u Hrvatskoj po uzoru na većinu razvijenih zapadnoeuropskih zemalja, u kojima postoji snažna svijest o sve većoj opasnosti koja prijeti od ove opake kožne bolesti. Iznimno mi je drago što su obje akcije u javnosti sjajno prihvaćene, a za njihovu uspješnost velike zasluge idu i našim partnerima“, izjavila je Carmen Rivier-Zurak, dr. med., predstavnica Oktal Pharme.

Ilona Sušac, dr. med., tajnica Hrvatske lige protiv raka, tom je prilikom izjavila – „Veliko mi je zadovoljstvo što je akcija Mala pomoć u borbi protiv melanoma, u kojoj prikupljamo za Ligu iznimno značajna sredstva, zahvaljujući Oktal Pharmi i Eau Thermale Avène  liniji doživjela svoje treće izdanje. Vjerujemo da će se građani i ove godine jednako aktivno uključiti, a kompletan prikupljeni iznos Hrvatska liga protiv raka ponovo će utrošiti za pomoć oboljelima od melanoma“.

Najnovija znanstvena istraživanja pokazala su da je zbog oštećenja ozonskog omotača opasnost od štetnih učinaka ultraljubičastih zraka značajno povećana. S 250 godina iskustva i znanja, Avène dermatološki laboratoriji istinski su lideri u segmentu medicinske dermokozmetike i uvelike su zaslužni za stvaranje svijesti o štetnom učinku te nužnosti odgovarajuće zaštite od oba tipa UV zraka – UVA i UVB. Primjenjujući to saznanje u razvoju Eau Thermale Avène  linije proizvoda za zaštitu od sunca, uspjeli su ujednačiti razinu zaštite od UVA i UVB zraka u svim svojim proizvodima. Velika većina proizvođača nudi odgovarajuću zaštitu od UVB zraka, ali zaštita od UVA zraka nije na potrebnoj razini. To je posebno značajno kada se u obzir uzme podatak da su UVA zrake kao i UVB dugoročno odgovorne za prerano starenje kože i nastanak melanoma.