Eau Thermale Avène - znanost u borbi protiv starenja kože

U hotelu The Westin predstavljena nova linija Eluage, vodeće dermokozmetičke marke na svijetu Eau Thermale Avène

U srijedu, 13. rujna 2006, u Kristalnoj dvorani hotela The Westin, u organizaciji Oktal Pharme, uz nazočnost velikog broja dermatologa, farmaceuta i novinara koji prate zdravstvene teme, održan je stručno-promotivni skup pod nazivom Starenje kože: značaj pravilnog odabira korektivnih metoda u medicinskoj kozmetologiji. Skup stručnjaka je organiziran u povodu službenog predstavljanja nove linije Eluage, vodeće dermokozmetičke marke na svijetu Eau Thermale Avène, proizvoda koji predstavljaju najnovije svjetsko dostignuće u borbi protiv starenja kože.

Kad koža stari dolazi do izrazitog smanjenja proizvodnje hijaluronske kiseline (HA), molekule koja je neophodna za održavanje stanične cjelovitosti, te koža postaje dehidrirana, opuštena i gubi čvrstoću. Nužno ju je nadoknaditi kako bi se koža oporavila, ali je molekularna težina HA prevelika za uspješno nanošenje na kožu kroz primjenu kozmetičkih proizvoda. Dermatološki laboratoriji Avène riješili su ovaj problem poticanjem tijela da samo sintetizira hijaluronsku kiselinu u koži. Rezultat je to temeljnih otkrića u istraživanju fragmenata hijaluronske kiseline (HAF) i pronalaska aktivne tvari retinaldehida, čija sinergija obnavlja cjelovitost kože i vraća joj plastičnost. Linija Eluage, u kojoj su prvi puta primijenjena ova znanstvena otkrića, sastoji se od dva proizvoda: kreme i gel koncentrata protiv starenja.

Primjenom kreme lice se iz dana u dan vidljivo pomlađuje, konture lica postaju ujednačenije, bore se gube, a koža je nahranjena i revitalizirana. Krema nije masna zbog dodatka pudera mekog fokusa, blago je obojana (breskva) i namirisana. Isporučuje se u vakuumski pakiranoj bezzračnoj bočici s pumpicom, namijenjenoj očuvanju preparata od zagađenja i oksidacije tako da se može koristiti dva mjeseca.

Eluage gel koncentrat je restrukturirajući proizvod za njegu kože posebno namijenjen područjima lica s dubokim borama i brazdama (od nosa prema ustima, svračje noge – bore koje nastaju uz sljepoočnice, uglovi usta itd.). Njegov učinak zaglađivanja vidljiv je trenutno, duboke bore i brazde se popunjavaju iznutra, koža počinje blistati, a izraz lica ponovo postaje blag. Isporučuje se u tubi s aplikatorom, što omogućuje njegovo precizno nanošenje.

Osim standardnih hipoalergenih i ne-komedogenih ispitivanja, Eluage linija bila je predmetom potpunog programa kliničkih procjena kako bi se pokazala njena učinkovitost u ublažavanju znakova starenja: procjenu in vitro učinaka aktivnih sastojaka na koži, komparativnu studiju kliničke učinkovitosti protiv starenja koja dokazuje smanjenje čak i dubinskih bora nakon primjene od 3 do 4 mjeseca, test uporabe koji dokazuje njene kozmetičke kvalitete te test podnošljivosti na koži i očima.

Rezultati istraživanja, uz odlične kozmetičke kvalitete proizvoda, pokazali su i vrlo dobra svojstva pri zaglađivanju kože, smanjivanju bora i hranjenju kože.

Upotrebom 3D fotografije i ultrazvuka dermatolozi su primijetili značajno povećanje epiderme, vanjskog sloja kože, odnosno vidljivo zaglađivanje bora, već nakon sedam dana, dok se nakon 49 dana sloj epiderme utrostručuje. 41 posto žena je u studiji, također primijetilo promjene na koži nakon samo 5 dana primjene. Taj postotak narastao je na 82 nakon samo 21 dan (manje bora kod 45%, zaglađenija koža kod 49%, bolje nahranjena kod 60% i bolji osjećaj ugode kod 65%).

U rješavanju problema osjetljivosti kože učinkovitost dermokozmetike Eau Thermale Avène, francuskog farmaceutskog proizvođača Pierre Fabre, temelji se na termalnoj vodi kao osnovici. Kao jedan od najpoznatijih izvora termalne vode na svijetu, koja se koristi u proizvodnji dermokozmetike, Saint-Odile već je 270 godina poznat po hidroterapijskom lječilištu u koje dolaze ljudi s najrazličitijim kožnim problemima. Od 1975. lječilište nosi naziv Avène, po obližnjem malenom selu, a u njegovoj se blizini, na u svijetu jedinstven način, puni čuvena Avène termalna voda.