Oktal Pharma proslavila 15. rođendan u NSB-u

Pred više od 600 uzvanika u Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci Oktal Pharma sinoć nije skrivala zadovoljstvo što je iz male tvrtke izrasla u jednu od najvećih veledrogerija u zemlji

Oktal Pharma s razlogom je sinoć bila ponosna što je na proslavu njihovog 15. rođendana u Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci stiglo šestotinjak gostiju. To je potvrda da je ova kompanija izrasla u respektabilnu tvrtku s velikim brojem partnera i klijenata, postavši jedna od vodećih veledrogerija u Hrvatskoj koja zapošljava 300 ljudi. Kako je sinoć istaknuo predsjednik Skupštine Oktal Pharme Branko Parag, put nikako nije bio lagan budući da su počeli raditi u iznajmljenim prostorijama, u ratnim godinama i u uvjetima sveopće nelikvidnosti. „Morali smo odbaciti stare navike privređivanja i uklopiti se u novu situaciju, no ovo je potvrda da smo uspjeli“ – istaknuo je  mr. pharm. Branko Parag.

Svoju poziciju na tržištu Oktal Pharma dodatno je ojačala kada je prije tri godine izvršila prijenos 49 posto vlasničkog udjela njemačkoj veledrogeriji Andreae-Noris Zahn AG (Anzag) koja ima 166 godina dugu povijest. Zadovoljstvo suradnjom potvrdio je sinoć i predsjednik Uprave Anzaga Thomas Trumper, naglasivši kako su sa Oktal Pharmom posebno vezani budući da su oni bili njihova prva akvizicija u inozemstvu.

Nakon službenog dijela programa, uzvanici su uživali u izvedbi popularnog mjuzikla „Briljantin“ glumaca kazališta Komedija pod dirigentskom palicom Dinka Apelta. Druženje je nastavljeno uz svečani domjenak koji je uveličao kvartet Grazioso i nastup plesača na tkaninama,a pažnju uzvanika plijenio je i živi kip, rad dizajnerice Ivone Martinko.