Hyaluron Activ B3 - novitet iz linije Avène koji djeluje na uzrok starenja

Znanstvena inovacija temeljena na svjetskom otkriću o staničnom starenju utkana u Avène Hyaluron Activ B liniju

Stanice ne samo da stare, nego starenje šire oko sebe, poput virusa, stoga je ključ učinkovitog djelovanja protiv staranja ne samo u ublažavanju znakova, nego i u liječenju uzroka. 

Avène istraživački tim, u suradnji s profesorom Jean-Marcom Lemaitreom (INSERM Montpellier), svjetski priznatim stručnjakom za anti-aging, godinama je istraživao način da se uspori ili čak preokrene proces staničnog starenja. Rezultat ovih istraživanja je ekskluzivna kombinacija snažnih djelatnih sastojaka koji potiču obnovu stanica i imaju utjecaj na proces starenja.
 
Značajke nove anti-aging linije

Nova linija protiv starenja bazira se na termalnoj izvorskoj vodi koja pruža umirujuća i omekšavajuća svojstva i najmanje 90 posto sastojaka prirodnog podrijetla, a  bez kontroverznih sastojaka.

Sadrži čistu, 100 posto prirodnu hijaluronsku kiselinu, koja se dobiva iz pšenice procesom biofermentacije pomoću bakterija mliječne kiseline, To znači da za njezinu ekstrakciju nije potrebno nikakvo organsko otapalo, konzervans ili sulfat, što je čini čistom molekulom. Ovako dobivena hijaluronska kiselina ne samo da osigurava maksimalnu sintezu molekule u koži, nego i  deseterostruko povećava njezina svojstva. Čisti oblik hijaluronske kiseline u Avène novitetima prirodno štiti kožu od vanjske agresije i dugotrajno je vlaži.

Snažan antioksidans, niacinamid (vitaminom B3) referentna je molekula u staničnom starenju. Prirodno je prisutan u našem tijelu, a nalazi se i u određenim svakodnevnim namirnicama (meso, riba i žitarice). Pomaže tijelu u proizvodnji energije i popravcima DNK. Kako se u maloj količini skladišti u tijelu, s godinama je njegovo djelovanje sve manje učinkovito.
Zahvaljujući snažnim antioksidativnim i zaštitnim svojstvima, novije studije ga navode kao djelatni anti-aging sastojak budućnosti, učinkovitiji čak i od hijaluronske kiseline i vitamina C. Sudjeluje u suzbijanju oksidativnog stresa, glavnog čimbenika u pojavi znakova starenja.
 
Nova antiaging linija Hyaluron Activ B3 djeluje na bore, fine linije, gubitak čvrstoće, toliko znakova upozorenja na prolazak vremena.
 

  • Avène Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica - Sadrži 0,2 % čiste hijaluronske kiseline (visoke i niske molekularne težine) i 6 % niacinamida za djelovanje na uzrok starenja i produljenje života stanica. Koža je zategnuta, zaglađena i blistava već nakon prvog nanošenja, a nakon 15 dana korištenja koža je regenerirana i čvršća, a bore su smanjene**. Baršunasta tekstura nježnog mirisa pruža ugodu koži i dobra je podloga za šminku. Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica je eko-dizajnirani proizvod za njegu kože koji sadrži 92 % sastojaka prirodnog podrijetla i dolazi u staklenom lončiću koji se može ponovno napuniti.
  • Avène Hyaluron Activ B3 koncentrirani serum - Sadrži 1,5 % čiste hijaluronske kiseline i 6 % niacinamida, za djelovanje na uzrok starenja*. Koža je čvršća, bore su smanjene.
  • Avène Hyaluron Activ B3 trostruko korektivna krema za područje oko očiju - Sadrži dekstran sulfat, čistu hijaluronsku kiselinu (visoke i niske molekularne težine) i niacinamid 6 %. Gel-kremasta tekstura pruža trenutačan učinak svježine. Ispunjava bore i zaglađuje kožu oko očiju. Smanjuje otečenost i podočnjake). Bez mirisa je, pogodna za područje oko očiju i oko usana te je dobra podloga za šminku.
  •  Avène Hyaluron Activ B3 multiintenzivna noćna krema - Sadrži retinal, čistu hijaluronsku kiselinu, ekstrakt Haritaki i niacinamid. Haritaki je plod drveta Terminalia chebula koje raste u šumama Indije i Šri Lanke. Prema vjerovanju, haritaki je nastao iz kapljice amrite (vječnog nektara) koja je s neba pala na zemlju. Zbog svojih ljekovitih svojstava, haritaki je jedan od temeljnih sastojaka lijekova ayurvedske i tibetanske medicine. U ayurvedskoj i tibetanskoj medicini sjeme haritakija smatraju „panacejom“, univerzalnim lijekom za sve bolesti. U Indiji ga nazivaju „božanskim plodom“ i „lijekom koji odbija sve bolesti“.
 
Noviteti su dostupni u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.