Brend A-DERMA obilježava 40 godina dermatoloških inovacija

Obilježili smo 40. godišnjicu brenda A-DERMA, koji iz godine u godinu s istom predanošću unaprjeđuje svoju ekspertizu i proizvode te brine o čovjeku, prirodi i koži

Brend A-DERMA, složenica od slova A (od riječi Avoine = zob) i riječi DERMA (= dermatološki) već 40 godina brine o prirodno fragilnoj dječjoj koži, koži odraslih, o suhoj koži, koži sklonoj alergijskim reakcijama te zreloj koži kojoj je potrebno vratiti udobnost, odnosno svim tipovima fragilne kože kojima je potrebno pružiti zaštitu i obnavljati kožnu barijeru.
 
Priča brenda započinje sedamdesetih godina prošloga stoljeća kada se Pierre Fabre, farmaceut i strastveni botaničar iz Castresa u Francuskoj, posvetio uzgoju zobi, zanemarene biljke koja se od davnina koristila u medicinske svrhe. Bio je to početak opsežnih istraživanja, temeljem kojih je 1982. u dermatološkim laboratorijima A-DERME proizveden prvi proizvod na bazi zobi - A-DERMA dermatološki sindet.
 
Kako su istraživanja napredovala, rezultati su počeli sve više isticati posebnu vrstu bijele zobi - Rhealba® zob, jer je najbogatija umirujućim molekulama. Ova jedinstvena zob, koja je odabrana među 26.000 različitih sorti, sve je promijenila te postala zaštitnim znakom A-DERME i biljno blago koje se rađa i raste uz poštivanje principa organske poljoprivrede.
 
Obljetnička inovacija - linija BIOLOGY
 
Danas, 40 godina nakon kreiranja prvog proizvoda, A-DERMA nastavlja s inovacijama i predstavlja BIOLOGY - prvu dermatološku i certificiranu organsku liniju za njegu lica. Ova linija zadovoljava potrebe svih tipova fragilne kože zahvaljujući otkriću novog djelatnog sastojka, soka Rhealba® zobi, prvog organskog ekstrakta A-DERME koji djeluje uravnotežujuće i hidrira kožu.
 
Uz organski sok Rhealba® zobi, u BIOLOGY proizvodima nalazimo i ekstrakt maslačka, koji s kože odstranjuje čestice onečišćenja.
 
Cijela Biology linija je jednostavna i potpuna, sastavljena od 7 proizvoda koji zadovoljavaju potrebe svih tipova fragilne kože. Ovi proizvodi ne sadrže parfeme, kontroverzne sastojke i esencijalne ulja, već osnovne sastojke potrebne fragilnoj koži kako bi se osigurala optimalna podnošljivost za sve tipove kože, čak i kožu sklonu alergijskim reakcijama.  
 
Zanimljivosti
 
A-DERMA već 40 godina djeluje kroz aktivan i predan pristup u stvaranju odgovornih dermokozmetičkih proizvoda što obuhvaća:

  • eko-dizajnirane proizvode za smanjenje utjecaja na okoliš
  • proizvodnju u Francuskoj i kratki proizvodni lanac*
  • podršku lokalnim agro-šumarskim akcijama, u Francuskoj i na međunarodnoj razini
  • preraspodjelu neprodanih proizvoda, koji su još uvijek pogodni za potrošnju, u dobrotvorne svrhe za pomoć najsiromašnijima. 
 
A-DERMA će svoj 40. rođendan obilježiti i uz podršku vjernih potrošača, kojima će tijekom travnja u ponudi bolje opremljenih ljekarni biti dostupno Exomega Control emolijentno ulje Happy 40! 500 ml (limited edition). Za jedno kupljeno slavljeničko ulje, A-DERMA će posaditi jedno stablo**.
 
* osim kooperantskih proizvoda, tj. manje od 2 % asortimana
** minimalno 17.000 stabala
 
Za više informacija o A-DERMA proizvodima posjetite https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/a-derma
Pratite nas i na Instagram profilu A-DERMA Hrvatska.