Preminuo g. Dalibor Sokolić, hrvatski televizijski redatelj, partner i suradnik Oktal Pharme

S velikim poštovanjem i zahvalnošću Oktal Pharma se oprašta od gospodina Dalibora Sokolića, cijenjenog partnera, suradnika, prijatelja i redatelja OktalEduka programa

Kada su 11. veljače 2021. godine svi hrvatski mediji prenijeli vijest da nas je napustio gospodin Dalibor Sokolić, cijenjeni televizijski redatelj, jedan od onih čiji trag neizbrisivo ostaje u stvaranju tisuća minuta video materijala, kao i svi njegovi suradnici i partneri osjetili smo veliki gubitak, ali i neraskidivost veze s talentiranim profesionalcem od kojega smo imali privilegiju učiti i stvarati.
 
Profesionalna karijera gospodina Sokolića se od početaka na Omladinskom radiju i Z3 programu kasnije razvijala kroz programe Hrvatske radio televizije, u čije je zabavne, edukativne i humanitarne projekte ugradio svoj bogat opus te neizbrisiv i jedinstven pečat kreacije novog i drugačijeg, kao i suradnju s brojnim autorima, umjetnicima, producentima, scenaristima i stručnjacima iz različitih područja. Četverostruki je dobitnik nagrade Porin za režiju nekih od najboljih spotova u hrvatskoj glazbi, redatelj velikih glazbenih projekata i događaja, od kojih su najpoznatiji „Dora“, „The Voice“, „Maestro“, „Sedma noć“, „Hit depo“, „Zvijezde pjevaju“, „Ples sa zvijezdama“, „Dodjela glazbene nagrade Porin“ i „Tko želi biti milijunaš“, kao i niza velikih projekata na RTL-u i drugim televizijskim kućama.
 
Tim Oktal Pharme imao je jedinstvenu priliku surađivati s gospodinom Sokolićem na stvaranju svoje prve virtualne edukacijske platforme OktalEduka i edukacijskih programa za farmaceute i liječnike u Hrvatskoj, osiguravši ne samo kontinuitet edukacije svojim partnerima u zdravstvu u izazovno vrijeme COVID-19 pandemije, već i novu razinu kvalitete sadržaja u zanimljivom formatu. Osim samih materijala i odabranih tema, visoku posjećenost platforme i najviše ocjene sudionika sigurno je osigurala i najviša razina tehničke izvedbe tima koji je u ovim projektima predvodio gospodin Sokolić. Samozatajan, jednostavan, visoko profesionalan i stručan, gospodin Sokolić je sa svojim timom i suradnicima pretočio u stvarnost sve što smo u Oktal Pharmi zajedno osmislili i ostvarili. Za Oktal Pharmu to je bilo fantastično putovanje koje je ostavilo neizbrisiv trag i ujedno podignulo ljestvicu u standardima edukativnih programa za stručnu javnost u Hrvatskoj. S gospodinom Sokolićem snimili smo i seriju filmova za Zdravstvenu ustanovu Vaše zdravlje koji na edukativan način promoviraju ulogu magistra farmacije u zdravstvenom sustavu i javnom zdravstvu, a koje emitiramo na online platformi naše ljekarničke ustanove.
 
Zahvalni smo i ponosni što smo imali priliku surađivati s ovako izuzetnim profesionalcem i u ovim nepredvidivim vremenima upoznati gospodina Sokolića kao srdačnog, suradljivog i inspirativnog čovjeka, prijatelja i kolegu, što nam je ulijevalo sigurnost i veliko zadovoljstvo u procesu stvaranja i emitiranja naših programa. Njegov rad utkan je u naš zajednički uspjeh, koji će zasigurno obilježiti i odrediti i naše buduće projekte i pothvate.
 
Uz veliku zahvalnost i poštovanje, u ovim tužnim trenucima još jednom izražavamo izraze duboke sućuti obitelji i najbližim suradnicima gospodina Dalibora Sokolića.