Oktal Pharma XXL pokrovitelj stručnog skupa Mikrobiota i probiotici

Oktal Pharma je u svojstvu „XXL“ pokrovitelja podržala stručni skup “Mikrobiota i probiotici”, koji se održao 27. rujna 2019. u Zagrebu

Kako su probiotici jedna od trenutačno najaktualnijih tema u znanstvenim područjima vezanim uz medicinu i nutricionizam, u organizaciji stručnog časopisa inPharma, tvrtke Vitaminoteka i Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora održan je stručni skup pod nazivom “Mikrobiota i probiotici” s idejom dodatne edukacije stručnjaka s ovog područja i međusobne razmjene iskustava. 
 
Na skupu su sudjelovale većinom magistre farmacije, ali i drugi zdravstveni djelatnici koji se u svom svakodnevnom radu susreću s gastroenterološkim bolesnicima ili se bave područjem prehrane.
 
Dr. Ashton Harper, iz tvrtke ADM Protexin, proizvođača svjetski poznatog probiotičkog pripravka Bio-Kult, održao je predavanje na temu „Klinički dokazi o probioticima u gastroenterologiji i prevenciji infekcija“. Prezentirao je podatke o upotrebi Bio-Kulta kod sindroma iritabilnog crijeva (IBS) te Bio-Kult Pro-cyana kod infekcija mokraćnog sustava. Dr. Harper je naglasio kako u mnogim terapijskim područjima postoji sve više dokaza o prednostima uzimanja pripravaka koji sadrže više različitih sojeva dobrih bakterija, od kojih Bio-Kult sadrži čak četrnaest.