OPH Oktal Pharma d.o.o. Ljubljana obnovila skladišne prostore

S namjerom poboljšanja kvalitete usluge skladištenja robe i transporta, Oktal Pharma Ljubljana je u lipnju 2019. pustila u rad obnovljen i suvremeno opremljen skladišni prostor

S ciljem poboljšanja usluge svojim kupcima, OPH Oktal Pharma Ljubljana je početkom 2019. godine počela obnovu svog skladišnog prostora, koji je svečano otvoren u lipnju.
 
Kako bi se osiguralo neometano odvijanje radnih procesa i protoka robe, povećan je prostor namijenjen skladištenju, preuzimanju i izdavanju robe te osiguran prostor za karantenu.
 
Postavljen je sustav Exactum za praćenje temperature i relativne vlage s odgovarajućim računalnim sustavom koji redovito isporučuje temperaturna izvješća, a istodobno upozorava i na moguća odstupanja od propisanih vrijednosti temperature i vlage. Postojeći sustav grijanja i hlađenja cijelog prostora dodatno je klimatiziran, što osigurava sekundarni izvor hlađenja ili grijanja, odnosno ujednačenu temperaturu cijelog skladišnog prostora i sigurniji način skladištenja robe.  
 
Programska podrška omogućava bržu i pouzdaniju uslugu te brži protok informacija do poslovnog partnera. Ukupno poslovanje tvrtke podržano je integriranim informacijskim sustavima, ERP i WMS, kroz koje se provode sve transakcije i evidentiraju poslovni događaji. Sustavi su usklađeni sa svim zahtjevima GDP-a pa je tako osigurana cjelovita sljedivost proizvoda u smislu rokova valjanosti i praćenja serija te izdavanje prema FEFO modelu. Zaprimanje i izdavanje robe vrši se ručnim terminalima unutar WMS sustava, čime je potrošnja papira u skladišnom poslovanju svedena na minimum. Suvremeni sustavi i poslovanje omogućuju elektroničko poslovanje, obradu i izdavanje narudžbi te uvid u stanje zaliha u svakom trenutku.

Novi sustav ujedno omogućava da pravi proizvod bude dostavljen na točnu adresu u prihvatljivom roku, s tim da je u slučaju isporuke neodgovarajućeg proizvoda, taj proizvod vrlo jednostavno otkazati.
 
Obnovljeni skladišni prostor sukladan je postojećim smjernicama dobre distribucijske prakse (DDP), kao i novoj direktivi za medicinske uređaje - (EU) 2017 745 - koja postavlja strože zahtjeve za njihovo skladištenje, a odgovarajući sigurnosni sustav omogućava pristup samo ovlaštenim osobama uz kartičnu kontrolu pristupa.
 
Nova razina usluge koju od sada pruža OPH Oktal Pharma Ljubljana zalog je boljoj poslovnoj suradnji s postojećim, kao i budućim poslovnim partnerima.