Održana jubilarna deseta OktalEduka u Poreču

Od 3. do 5. svibnja 2018. u Poreču je održana deseta OktalEduka, koja je ove godine okupila rekordan broj ljekarnika i sponzora. U uvodnom dijelu sudionicima se pozdravnim govorom obratio Ivan Klobučar, mag. pharm., predsjednik Uprave Oktal Pharme, koji se ukratko osvrnuo na početnu ideju i višegodišnje nastojanje da se OktalEduka razvije u respektabilan stručni skup za ljekarnike

Tijekom tri dana održano je 17 predavanja, u sklopu kojih su ljekarnicima predstavljene brojne aktualne teme od interesa u njihovu svakodnevnom radu. Osim brojnih i recentnih medicinskih informacija i praktičnih smjernica od važnosti u svakodnevnoj ljekarničkoj praksi, ove godine ljekarnici su kroz aktualni sat s predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore, Anom Soldo, mag. pharm., imali priliku informirati se o strateškim smjernicama razvoja ljekarničke djelatnosti, posebnostima vezanim uz novu GDPR regulativu, serijalizaciji, smjeru u kojem se u današnje vrijeme razvijaju ljekarničke usluge kao i poziciji Hrvatske ljekarničke komore kao njihove strukovne organizacije koja predstavlja i zastupa ljekarničku struku i ljekarničku djelatnost u Republici Hrvatskoj.

U nastojanju da se sudionicima pruži što više raznolikih edukativnih sadržaja, predavanje na temu 'Skener osobnosti', koje je na vrlo ležeran i dopadljiv način održao gospodin Davor Bilman, pokazalo se kao dobar izbor.

Kao i do sada, Povjerenstvo za stručno usavršavanje magistara farmacije Hrvatske ljekarničke komore ovogodišnju je OktaEduku bodovalo bodovima za pasivne i aktivne sudionike.

S ponosom možemo reći da su pohvale sudionika bile najveća nagrada za uloženi trud, a ujedno i poticaj da sljedeća OktalEduka ponovo opravda povjerenje svih dosadašnjih sudionika i privuče nove.