Donacija15 stabala novouređenom KBC-u Zagreb - 'Rebro'

Zahvaljujući donaciji Oktal Pharme, bolnica Rebro će sredstva koja bi bila utrošena na ozelenjavanje prostora moći iskoristiti za uređenje centra za pedijatriju

Danas je u sklopu Kliničkog bolničkog centra Zagreb u Kišpatićevoj ulici (na 'Rebru') zasađeno 15 zimzelenih stabala, koje je darovala Oktal Pharma prigodom obilježavanja 15. obljetnice osnutka u Hrvatskoj.

Stabla jele, smreke i cedra, ukupne vrijednosti 20.000 kuna, posadili su radnici Zrinjevca, a uz njih su postavljene drvene pločice sa hrvatskim i latinskim imenom sadnice te datumom sadnje.

Član uprave Oktal Pharme Branko Parag, mr. pharm., naveo je kako su se odlučili na ovakvu ekološku akciju željeći uljepšati prostor bolnice 'Rebro' za sve pacijente i osoblje te ujedno simbolično obilježiti svoj 15. rođendan.

Koliko je ova donacija značajna za središnji bolnički centar Hrvatske istaknula je i pomoćnica ravnatelja KBC-a Zagreb Marija Orlić Šumić. „Oplemenjivanje prostora je vrlo važno za naše pacijente, a zahvaljujući ovoj akciji sredstva koja bi KBC utrošio na ozelenjavanje okoliša sada će se najvjerojatnije preusmjeriti u uređenje centra za pedijatriju“ - rekla je gospođa Orlić Šumić, dodajući kako su ubuduće također dobrodošle donacije cvjetnih sadnica.