Uloga ljekarnika u skrbi za pedijatrijske bolesnike

S posljednjim danima ljeta i prvim danima jeseni povratak djece u vrtiće i školske klupe potaknuo je Zdravlje plus tim da organizira jesenski krug predavanja na temu „Uloga ljekarnika u skrbi za pedijatrijske bolesnike“

Roditelji, bake i djedovi, tete „čuvalice“ na prve znakove povišene temperature, proljeva ili alergijske reakcije odlaze po pomoć u ljekarnu, kao nezaobilazan dio zdravstvene zaštite.
 
U želji da naši ljekarnici svojim kompetencijama mogu pružiti što kvalitetniji savjet, tečaj smo podijelili na tri tematske cjeline: povišena tjelesna temperatura, akutni proljev i alergije. Kroz predavanja smo ponovili već usvojena znanja i naučili neka nova, a smo sve dodatno potkrijepili slučajevima iz svakodnevne ljekarničke, ali i liječničke prakse.
 
Kroz predavanja i radionice, u ovom edukacijskom krugu željeli smo istaknuti kako ljekarnik i liječnik pedijatar kroz suradnj mogu unaprijediti skrb za svoje najmlađe pacijente. Tim povodom angažirali smo sljedeće predavače: Tanja Vrućina Klarić, mag. pharm, doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. med. (Zagreb), Vlatka Konjik, dr. med (Osijek), mr. sc. Gordana Tomašić-Čubranić, dr. med. (Rijeka) i dr. sc. Jasna Petrić Duvnjak, dr. med. (Dugopolje).
 
Tijekom rujna predavanja su održana u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a posljednje u nizu održat će se u Dugopolju, 7. studenog s početkom u 15 sati u prostorijama Oktal Pharme.
 
Povjerenstvo za stručno usavršavanje magistara farmacije Hrvatske ljekarničke komore prepoznalo je važnost teme i tečaj vrednuje s dva boda.
 
Konstantno educiranje najsigurniji je put prema poslovnoj uspješnosti svakog pojedinca. A da smo i ovaj put sve odradili na obostrano zadovoljstvo potvrđuju i brojni pozitivni komentari kolegica koje su ocijenile predavanja kao vrlo zanimljiva i korisna u budućem radu te istaknule stručnost i lakoću prezentacije predavača i načino prikaza obrađenih tema.
 
Educirajte se s nama!