Kreće javnozdravstvena kampanja "Ljekarnik - savjetnik za odvikavanje od pušenja"

Zdravlje Plus, u suradnji s tvrtkom Johnson & Johnson, započinje s javno-zdravstvenom kampanjom pod nazivom "Ljekarnik – savjetnik za odvikavanje od pušenja"

Kampanja će se provoditi u određenim Zdravlje Plus ljekarnama diljem Hrvatske, čiji će djelatnici proći edukacijski trening pod vodstvom doc. dr. sc. Arijane Meštrović, mag. pharm.
 
Stav prema pušenju se unatrag nekoliko desetljeća promijenio. Ne govori se samo o štetnosti utjecaja duhanskog dima na zdravlje, nego se danas sve više na pušenje gleda kao na neprihvatljivo socijalno ponašanje.
 
Zdravlje Plus je prepoznalo suvremene zahtjeve zaštite zdravlja i života te odlučilo pomoći našim pacijentima kroz ljekarničko savjetovalište.
 
Ponekad za odvikavanje od pušenja nije dovoljna samo volja. Osjećaj ugode koji izaziva konzumiranje nikotina je prejak da bi ga se pušači odrekli. Naši ljekarnici, nakon što steknu status ljekarnika – savjetnika, bit će osposobljeni kroz motivacijsko intervjuiranje pacijenta procijeniti spremnost pušača da prestane pušiti, provesti test kojim se utvrđuje tip pušača te pomoći pri odabiru odgovarajućeg lijeka iz linije Nicorette.
 
Prvo u nizu predavanja održat će se u Zagrebu 26. listopada 2019. u prostorijama Oktal Pharme s početkom u 9 sati.
 
Tijekom studenog nastavit ćemo educirati ljekarnike u Osijeku (9. studenog u 9 sati) i Rijeci (16. studenog u 9 sati), a edukacijski niz završit ćemo, početkom prosinca, u Splitu (9. prosinca s početkom u 15 sati).
 
Cijela kampanja "Ljekarnik – savjetnik za odvikavanje od pušenja" bit će popraćena na društvenim mrežama i portalu Vaše zdravlje putem kojih će se pacijente upućivati u odabrane Zdravlje Plus ljekarne.
 
Educirajte se s nama!