Program Zdravlje Plus započeo s edukativnim ciklusom predavanja

Zdravlje Plus tim uvijek se iznova trudi kreirati edukacijski program prema zahtjevima i potrebama suvremene ljekarničke djelatnosti te pomoći ljekarnama partnerima u razvoju kompetencija u području ljekarničke skrbi, organizacije poslovanja i menadžmenta

„Uloga ljekarnika u skrbi za pacijente s inkontinencijom" naziv je prve teme u ovogodišnjem ciklusu edukacija koje Oktal Pharma organizira putem programa Zdravlje Plus za svoje ljekarne partnere, ali i za sve druge ljekarnike.

Kako prosječna dob stanovnika Hrvatske raste, ne čudi podatak da inkontinencija postaje ozbiljan javnozdravstveni problem. Zbog modernog načina života i izloženosti stresu probleme s nekontroliranim mokrenjem sve češće ima i mlađa populacija. Iz toga možemo zaključiti kako je inkontinencija ne samo higijenski nego i socijalni problem, o kojem pacijenti zbog srama i nelagode nerado govore.

Zato nam je cilj da kroz tečajeve i radionice uputimo ljekarnike, koji se kao najdostupniji segment zdravstvene skrbi gotovo svakodnevno susreće s upitima o inkontinenciji, u to kako napraviti procjenu stanja pacijenta, predložiti odgovarajući plan liječenja i pomoći mu u pravilnom odabiru pomagala za inkontinenciju.

Tečaj na temu „Uloga ljekarnika u skrbi za pacijente s inkontinencijom" uključuje četiri predavanja s radionicama koje će održati sljedeći predavači: Ljiljana Lulić Karapetrić, dr. med., spec. obiteljske medicine, Andrea Nöthig Šarić, mag. pharm. i Dejan Radanović, mag. pharm.  

Prvo u nizu predavanja održat će se 23. ožujka u 9:00 sati, u prostoru Oktal Pharme u Rijeci na adresi  Vatroslava Lisinskog 6.

Tijekom travnja i početkom svibnja edukacijski niz nastavit će se u prostoru Oktal Pharme u Splitu  (13. travnja, s početkom u 9:00 sati) i Zagrebu (27. travnja, u 9:00 sati), a u Osijeku u Hotelu Waldinger (4. svibnja u 10:00 sati).

Povjerenstvo za stručno usavršavanje magistara farmacije Hrvatske ljekarničke komore vrednuje tečaj s dva boda.

Educirajte se s zajedno nama!