Exomega Control nosi oznaku Emollient plus

Posljednjih godina na tržištu su prisutni emolijensi koji uz pomoćne tvari sadrže i djelatne tvari pa se javila potreba za novom definicijom takvih formula

Zajamčena dodana vrijednost u upravljanju atopijskim dermatitisom

Što predstavlja oznaka Emollient Plus*? Tradicionalna definicija emolijensa je lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari, ali ne i djelatne tvari. Emolijensi obično sadrže nekoliko različitih tvari koje hidriraju ili sprječavaju gubitak vode iz kože, a od iznimne su pomoći bolesnicima s atopijskim dermatitisom. Posljednjih godina na tržištu su prisutni emolijensi koji uz pomoćne tvari sadrže i djelatne tvari pa se javila potreba za novom definicijom takvih formula. Nova definicija uvrštena u Smjernice za tretman atopijskog dermatitisa (atopijskog ekcema) Europskog dermatološkog foruma za 2018. godinu navodi da je Emollient Plus* lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari i djelatne tvari koje nisu lijek.

Spomenute djelatne tvari poboljšavaju stanje atopijskog dermatitisa, a kao takve navode se saponini i flavonoidi iz ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi, glavne djelatne tvari A-Derma Exomega Control proizvoda za njegu suhe kože sklone atopiji.

Što oznaka Emollient Plus znači za bolesnike s atopijskim dermatitisom? Znači bolju učinkovitost proizvoda u upravljanju ovom kroničnom upalnom dermatozom, uz optimalnu sigurnost.


* EDF - Guidelines for Treatment of Atopic Eczema (Atopic Dermatitis) Part I, developed by the Guideline Subcommittee “Atopic Eczema” of the European Dermatology Forum, 2018.: “emollients plus” refers to “topical formulations with vehicle-type substances and additional active, non-medicated substances”.