Novi proizvodi u liniji Zona Vital

Od veljače 2019. Zona Vital bogatija je za dva nova proizvoda - Zona Vital Salvipan tablete za otapanje u ustima i Zona Vital Propolis gel

Zona Vital Salvipan tablete za otapanje u ustima sadrže suhi ekstrakt lista kadulje te vitamin C i pantotensku kiselinu.
 
Kadulja se tradicionalno koristi kod bolova i nadražaja u grlu te kod suhog nadražujućeg kašlja, jer djeluje umirujuće na sluznicu usne šupljine i ždrijela. Koristi se i kao pomoć kod osjetljivih desni, za higijenu usne šupljine i neutraliziranje neugodna zadaha.
 
Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava i normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, a pantotenska kiselina doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.
 
Zona Vital Salvipan tablete za otapanje u ustima proporučuje se uzimati dva do tri puta dnevno.


Zona Vital Propolis gel je bioadhezivni gel s produljenim djelovanjem. Namijenjen je njezi nadražene kože i sluznice usne šupljine. Zahvaljujući površinski aktivnim tvarima, Zona Vital Propolis gel ima:
- bioadhezivna svojstva, to jest svojstva dobrog prianjanja uz kožu i sluznicu. Struktura bioadhezivnog gela omogućuje kontrolirano oslobađanje propolisa i njegovo produljeno djelovanje (do 10 sati) na mjestu primjene, za razliku od ostalih uobičajenih oblika proizvoda s propolisom za primjenu u usnoj šupljini;
- termorevirzibilna svojstva, što omogućuje njegovu primjenu u obliku kapi (ako se čuva u hladnjaku) i formiranje gela na tjelesnoj temperaturi na mjestu primjene.
 
Površinski aktivne tvari i omekšivač/ovlaživač omogućuju bolji kontakt gela s kožom i bolje djelovanje Zona Vital Propolis gela.
 
Zona vital Propolis gel nanosi se u tankom sloju ili u obliku kapi dva do tri puta dnevno. Ne ometa normalne funkcije kože, ne ostavlja masni trag i lako se ispire hladnom vodom.