Predsjednik Uprave Oktal Pharme o bolničkom dugu prema veledrogerijama

Ivan Klobučar - predsjednik uprave Oktal Pharme

Ivan Klobučar, predsjednik Uprave Oktal Pharme, dao je intervju za radio Sljeme povodom novonastale situacije i nastavka opskrbe bolnica lijekovima

U četvrtak, 1. travnja 2021. predsjednik Uprave Oktal Pharme Ivan Klobučar dao je izjavu za Radio Sljeme na temu neplaćanja duga veledrogerijama za isporučene lijekove bolnicama i ljekarnama. Ukupan dug dosegnuo je iznos od 6,5 milijardi kuna, a zbog otkazivanja isporuke lijekova od strane dobavljača, Oktal Pharma je prisiljena obustaviti istu dijelu bolnica.

Predsjednik Uprave Oktal Pharme ispričao se pacijentima koji zbog cjelokupne situacije ne mogu dobiti svoju terapiju. „Ovom prilikom se ispričavam svim pacijentima da shvate da nije do nas, da je do onih koji nisu platili“, kazao je Klobučar.

„Smatramo se realnim ljudima koji žive u realnom svijetu i znamo kakva je situacija u Hrvatskoj. Smatram da smo ponudili našoj državi, odnosno Ministarstvu zdravstva realnu opciju, a to je da plate otprilike pola duga“, ističe predsjednik Uprave Oktal Pharme, Ivan Klobučar te naglašava kako je u posljednja četiri mjeseca na premijera Andreja Plenkovića i ministra Vilija Beroša poslano pet dopisa.

„Pisma smo redovito slali, no očito nismo baš ozbiljno shvaćeni. Sad je nama voda došla do grla, a mi smo dužni kao odgovorni ljudi, da ne budemo licemjerni, zaštititi svoje firme, svoje obitelji i svoje radnike i mi ćemo to napraviti“, naglasio je Klobučar.

Oktal Pharma redovito podmiruje svoje dugove prema Republici Hrvatskoj te isto očekuje i od same države.

„Nemamo financijsku snagu izdržati udar koji ide prema nama“, ističe predsjednik Uprave te naglašava kako je potrebno revidirati odluke Oktal Pharme da bi se osigurao opstanak na tržištu te plaće i posao zaposlenika.

Cijeli intervju možete poslušati u nastavku.