Oktal Pharma i Engelhard Arzneimittel donirali Klinici za dječje bolesti Zagreb

Oktal Pharma u suradnji s poslovnim partnerom Engelhard Arzneimittel iz Njemačke, 28. ožujka 2007. je Klinici za dječje bolesti Zagreb donirala proizvode iz zastupničkog asortimana tvrtke Engelhard – 100 komada Prospan biljnog sirupa protiv kašlja i 400 komada Nisita spreja za nos. Na ovaj način Oktal Pharma i tvrtka Engelhard poduprli su jedinstveno geslo Klinike – “Sve za dijete pod jednim krovom”

Donaciju je u ime Oktal Pharme i partnera tvrtke Engelhard predala Carmen Rivier-Zurak, dr. med., voditeljica korporativnih projekata Oktal Pharme, a preuzeo prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike. Događaju su nazočili pomoćnica ravnatelja za osiguranje kvalitete zdravstvene zaštite dr. Neda Striber, spec. oftalmolog, pomoćnik ravnatelja za pravna pitanja Nikola Skadarka, dipl. iur., voditeljica odjela za alergologiju i pulmologiju dr. Jasna Čepin Bogović, voditeljica bolničke ljekarne Marija Kutleša, mr. pharm, djelatnici Klinike te predstavnici Oktal Pharme i medija.

U nekoliko uvodnih riječi, dr. Jasna Čepin Bogović osvrnula se na iznimno dobru višegodišnju suradnju liječnika Klinike i Oktal Pharme, i istaknula važnost timskog pristupa i doprinosa svih njegovih sudionika.

"U godini kad Oktal Pharma slavi 15 godina svojeg postojanja, drago nam je što se ovakvim doprinosom možemo pridružiti svima koji su do sada pomogli Klinici za dječje bolesti Zagreb, kao i potaknuti druge koji još nisu da se priključe ovakvim i sličnim akcijama u budućnosti." rekla je dr. Carmen Rivier-Zurak

Uz izraze zahvale za poklonjene proizvode, ravnatelj Klinike prof. dr. sc. Goran Roić istaknuo je  financijski doprinos donacije kao i spremnost na daljnju suradnju, sve u cilju ponovnog povratka osmijeha na lice malih bolesnika. "Dijete je cjelovita i nedjeljiva jedinka, tako da mi ne liječimo bolest, nego dijete." izjavio je prof. Roić, i time samo potvrdio ulogu Klinike kao središnje i jedinstvene ustanove za zdravstvenu skrb djece i adolescenata u Republici Hrvatskoj, koja njeguje holistički pristup djetetu i timski rad.

Oktal Pharma d.o.o. - 15 godina povjerenja
Oktal Pharma je utemeljena 1992. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge u privatnom vlasništvu; opskrbljuje ljekarne, bolnice i druge zdravstvene ustanove širokim asortimanom lijekova i ostalih medicinskih proizvoda domaće proizvodnje i iz uvoza.

Kroz 15 godišnji razvoj i orijentaciju prema kupcu, ustrajnim i predanim radom dinamičnog i mladog tima stručnjaka, kojeg krase kreativnost, prilagodljivost, odgovornost i sposobnost samostalna djelovanja u atmosferi timskog rada i ljudskog uvažavanja, Oktal Pharma je prerasla u jednu od vodećih veledrogerija u Republici Hrvatskoj. Ujedno je među prvima dobila certificikat po normi ISO 14001 te već otprije prema  ISO 9001, pa je shodno tome uspostavila integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem.

Prepoznatljivosti Oktal Pharme, među ostalim, pridonose brojne aktivnosti službe marketinga. Jedna od njih je i poslovna suradnja na međunarodnoj razini, tako da za područje Republike Hrvatske, a i drugih republika bivše Jugoslavije, Oktal Pharma zastupa oko tridesetak zapadnoeuropskih i američkih tvrtki te u ljekarne donosi više od 200 proizvoda koje odlikuju sigurnost i kvaliteta.

Uz istraživanje tržišta, registraciju i promociju proizvoda, velika važnost pridaje se promicanju farmaceutskih i medicinskih postignuća na nekoliko razina. Jedna od njih je časopis Vaše zdravlje - vodič za zdraviji život,  edukativni plakati u bolničkim i liječničkim čekaonicama i ljekarnama, brojna stručna predavanja za liječnike, farmaceute i ostale medicinske stručnjake kao i informiranje putem web stranica www.oktal-pharma.hr i www.vasezdravlje.com.

Vrijedan instrument, kojim Oktal Pharma neprestano poboljšava kvalitetu usluga i odnos prema okolišu, jesu smjernice i sugestije njezinih kupaca, dobavljača i drugih zainteresiranih strana te vlastitih zaposlenika. Ustrajanje u stalnim inovacijama i poboljšanjima kvalitete usluga kao i poticanju zaposlenika i drugih zainteresiranih strana da kreativno djeluju na poboljšanju odnosa prema okolišu radi stvaranja najviše moguće razine zadovoljstva kupaca i dobavljača, doprinos je trajnom cilju Oktal Pharme - izgradnji snažne i moderne veledrogerije, ekološki osviještene i sposobne za najveće rezultate u trgovini, zastupanju, istraživanju tržišta, promicanju farmaceutske i medicinske znanosti, prije svega na području Hrvatske.

Engelhard Arzneimittel GmbH
Engelhard je srednje velika tvrtka koja se bavi proizvodnjom lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava. Sjedište tvrtke je u mjestu Niederdorfelden nadomak Frankfurtu / Main. Osnovana je još davne 1872. godine kao malo obiteljsko poduzeće. Tvrtka Engelhard je stalnim razvojem, osmišljavanjem novih i usavršavanjem postojećih proizvoda izrasla u srednje veliku tvrtku i osigurala ugledno mjesto u ljekarničkoj struci. Od samih začetaka, glavna smjernica bila je i još uvijek je proizvodnja visokovrijednih pripravaka kao značajan doprinos razvoju što boljeg i učinkovitijeg sustava zdravstvene zaštite.

Uspon ove tvrtke je zanimljiv, jer je riječ o primjeru kako iz ljekarne "Rosenapotheke", koja je izrađivala niz kompliciranih pripravaka za svoje bolesnike i kolege, nastaje farmaceutka tvrtka. Sin vlasnika ljekarne, Karl Philipp Engelhard, čije ime i danas nosi ova tvrtka, odlučio je po ugledu na svoga oca baviti se ljekarništvom te je postao ugledni ljekarnik širokog znanja i velikog iskustva u Frankfurtu. Stalno povećanje broja proizvoda i proizvedenih količina dovelo je do odluke da se 1872. godine ljekarna odvoji od proizvodnje i zato se ta godina smatra godinom osnutka ove dinamične farmaceutske kuće.

Engelhard je već preko 125 godina pouzdani partner liječnika, ljekarnika i bolesnika, kako u Njemačkoj tako i u brojnim zemljama širom svijeta. Danas za Engelhard radi preko 200 kvalificiranih stručnjaka koji bitno doprinose napretku ove tvrtke. Slogan Engelharda "Vaš partner u zdravlju!" zorno opisuje njihove ciljeve, usmjerene na proizvodnju široke palete djelotvornih, praktičnih proizvoda i na visoki stupanj angažiranosti tvrtke u poboljšanju kvalitete života osoba koje pate od bolesti dišnih puteva.

Prospan je zauzeo značajno mjesto među brojim biljnim preparatima kao djelotvorno sredstvo za liječenje kašlja. Nizom istraživanja Engelhard je razvio ekstrakt lista bršljana koji je glavna aktivna komponenta Prospan sirupa i šumećih tableta. Svake godine Engelhard ulaže velika sredstva u razvoj i istraživanje, osobito u ispitivanje djelotvornosti ljekovitog bilja kao što su bršljan i islandski lišaj. Dobiveni rezultati garancija su sigurnosti i ljekovitosti njihovih proizvoda.

Za više informacija, molimo posjetite: www.engelhard-am.de.

Klinika za dječje bolesti Zagreb
Klinika za dječje bolesti Zagreb (popularno zvana "Dječja bolnica" ili "Klaićeva") po svojem je ustroju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova za zdravstvenu skrb za djecu i adolescente u Republici Hrvatskoj.

Njezin položaj u središtu hrvatskoga glavnoga grada, u neposrednoj blizini Hrvatskoga narodnog kazališta i Muzeja "Mimara", nije samo zemljopisna odrednica nego i više od toga. On je metafora položaja "Klaićeve" u hrvatskoj pedijatrijskoj medicini. Zaista, najveća samostalna bolnica namijenjena djeci ujedno je i središnji, glavni čimbenik u promidžbi i ustroju programa za zdravlje djece.

Stalno prožimanje tradicije i novih postignuća doima se posjetitelja na prvi pogled. Arhitektonski, to je zanimljiva cjelina četiriju objekata i nekoliko razdoblja, od secesijskog bisera, stare "Fisherice" koja dominira pročeljem bolnice, preko središnjeg Turinina objekta iz razdoblja hrvatske moderne, do suvremenoga dvorišnog zdanja. Medicinski, to je moderna europska klinika izgrađena na čvrstim temeljima dugogodišnje tradicije i iskustva.

S više od 13.000 m2 korisne površine, 630 djelatnika (više od 100 liječnika specijalista i subspecijalista pedijatrijske medicine, 90 višeg i 260 srednjeg medicinskog osoblja) i 205 bolničkih postelja, "Klaićeva" je ujedno i najveća pedijatrijska ustanova u Hrvatskoj. Tijekom godine u bolnici se hospitalizira više od 11500 bolesnika i obavi više od milijun medicinskih postupaka. Kroz ambulante poliklinike godišnje prođe 230000 bolesnika.

No, to je čista statistika. Iz nje se ne mogu očitati osnovne vrijednosti Klinike: znanje, stručnost i kakvoća, ali i ljubav, nježnost i osmijeh za dijete. Znanje, stručnost i kakvoća medicinskih usluga podloga su stalnom inzistiranju na osnovnim načelima Klinike: holistički pristup djetetu i timski rad. Holistički, sveobuhvatan, cjelovit pristup djetetu zahtijeva da se dijete shvati kao cjelovita, nedjeljiva jedinka, da se ne liječi bolest, nego dijete. Timski rad podrazumijeva suradnju na svim razinama i u svim smjerovima, ne samo unutar Klinike već i s nizom suradnih ustanova, u Hrvatskoj, Europi i u svijetu.

Liječnici i ostalo medicinsko osoblje iz gotovo svih pedijatrijskih specijalnosti i subspecijalnosti, zajedno s nizom drugim stručnjaka, ujedinjeni su u jedinstveni tim Klinike za dječje bolesti Zagreb s jedinstvenim ciljem: pomoći djetetu, jedinstvenim geslom: "Sve za dijete pod jednim krovom".

Ljubav, nježnost i osmijeh za dijete sastavni su dijelovi liječenja, oni su lijek za sebe. Uz razvoj svijesti o hospitaliziranome djetetu i njegovim (posebnim) potrebama Klinika se uključuje u svjetske tokove prilagođavanja dječjih bolnica malim bolesnicima.

Uz kontinuirani dodatni rad na osiguranju tehnoloških i materijalnih uvjeta liječenja, humanizacija bolnice jednako je važan prioritet. Kroz međunarodne projekte poput "Bolnica prijatelj djeteta" i "Osmijeh za dijete", u uvjetima posebnih geopolitičkih i društveno-gospodarskih okolnosti, brzo ispravljaju ono što nedostaje, a u skladu s pravilima modernog društva.