Oktal Pharma i Merz Pharmaceuticals donirali Kliniku za traumatologiju Zagreb

Oktal Pharma u suradnji s poslovnim partnerom Merz Pharmaceuticals iz Njemačke, danas je Klinici za traumatologiju Zagreb donirala proizvode iz zastupničkog asortimana tvrtke Merz Pharmaceticals – 200 komada Contractubex gela za njegu ožiljaka. Na ovaj način Oktal Pharma i tvrtka Merz pružili su potporu Odjelu za opekline, te omogućili da što više hospitaliziranih bolesnika već tijekom bolničkog liječenja dobije mogućnost da u što većoj mjeri umanji posljedice opeklina, odnosno nastalih ožiljaka

Donaciju je u ime Oktal Pharme i partnera tvrtke Merz predala dr. Carmen Rivier-Zurak, voditeljica korporativnih projekata Oktal Pharme, a preuzeo ravnatelj prim dr. sc. Ante Muljačić. Događaju su nazočili dr. Aleksandra Munjiza, odjelna liječnica Odjela za opekline, predstavnici Oktal Pharme i predstavnici medija.

U uvodnoj riječi, dr. Aleksandra Munjiza istaknula je sve poteškoće i posljedice s kojima se susreću bolesnici koji su zadobili opekline, od lakših pa sve do teških koje zahtijevaju posebnu bolničku skrb. "Iskustva u korištenju Contractubex gela su odlična, i samo potvrđuju rezultate brojnih kliničkih ispitivanja i studija njegove učinkovitosti u tretiranju ožiljaka" dodala je na kraju.

"U godini kad Oktal Pharma slavi 15 godina svojeg postojanja, drago nam je što se ovakvim doprinosom možemo pridružiti svima koji su do sada pomogli Klinici za traumatologiju Zagreb, kao i potaknuti druge koji još nisu da se priključe ovakvim i sličnim akcijama." istaknula je dr. Carmen Rivier-Zurak. Također se zahvalila na odličnoj suradnji s Klinikom, izražavajući spremnost Oktal Pharme na nastavak iste na obostrano zadovoljstvo.

Ravnatelj Klinike prim. dr. sc. Ante Muljačić zahvalio se na doniranim proizvodima, naglašavajući važnost svake donacije koja omogućuje pružanje što bolje skrbi pacijentima Klinike. "Za razliku od brojnih danas dostupnih proizvoda različitih kategorija, Contractubex gel se zaista svrstava u među one čija učinkovitost nije upitna, što su pokazala naša dugogodišnja iskustva na Klinici" istaknuo je u nastavku, naglašavajući korist koju takvi proizvodi pružaju.

Oktal Pharma d.o.o. - 15 godina povjerenja
Oktal Pharma je utemeljena 1992. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge u privatnom vlasništvu; opskrbljuje ljekarne, bolnice i druge zdravstvene ustanove širokim asortimanom lijekova i ostalih medicinskih proizvoda domaće proizvodnje i iz uvoza.

Kroz 15 godišnji razvoj i orijentaciju prema kupcu, ustrajnim i predanim radom dinamičnog i mladog tima stručnjaka, kojeg krase kreativnost, prilagodljivost, odgovornost i sposobnost samostalna djelovanja u atmosferi timskog rada i ljudskog uvažavanja, Oktal Pharma je prerasla u jednu od vodećih veledrogerija u Republici Hrvatskoj. Ujedno je među prvima dobila certificikat po normi ISO 14001 te već otprije prema  ISO 9001, pa je shodno tome uspostavila integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem.

Prepoznatljivosti Oktal Pharme, među ostalim, pridonose brojne aktivnosti službe marketinga. Jedna od njih je i poslovna suradnja na međunarodnoj razini, tako da za područje Republike Hrvatske, a i drugih republika bivše Jugoslavije, Oktal Pharma zastupa oko tridesetak zapadnoeuropskih i američkih tvrtki te u ljekarne donosi više od 200 proizvoda koje odlikuju sigurnost i kvaliteta.

Uz istraživanje tržišta, registraciju i promociju proizvoda, velika važnost pridaje se promicanju farmaceutskih i medicinskih postignuća na nekoliko razina. Jedna od njih je časopis Vaše zdravlje - vodič za zdraviji život,  edukativni plakati u bolničkim i liječničkim čekaonicama i ljekarnama, brojna stručna predavanja za liječnike, farmaceute i ostale medicinske stručnjake kao i informiranje putem web stranica www.oktal-pharma.hr i www.vasezdravlje.com.

Vrijedan instrument, kojim Oktal Pharma neprestano poboljšava kvalitetu usluga i odnos prema okolišu, jesu smjernice i sugestije njezinih kupaca, dobavljača i drugih zainteresiranih strana te vlastitih zaposlenika. Ustrajanje u stalnim inovacijama i poboljšanjima kvalitete usluga kao i poticanju zaposlenika i drugih zainteresiranih strana da kreativno djeluju na poboljšanju odnosa prema okolišu radi stvaranja najviše moguće razine zadovoljstva kupaca i dobavljača, doprinos je trajnom cilju Oktal Pharme - izgradnji snažne i moderne veledrogerije, ekološki osviještene i sposobne za najveće rezultate u trgovini, zastupanju, istraživanju tržišta, promicanju farmaceutske i medicinske znanosti, prije svega na području Hrvatske.

Merz Pharmaceuticals
Korporacija Merz Pharma, koja se sastoji od Merz Pharmaceuticals, Merz Consumer Care i Merz Dental, jedna je od vodećih njemačkih farmaceutskih tvrtki. U poslovanju ove tvrtke snažan naglasak stavlja se na vlastiti razvoj i istraživanje novih lijekova.

Merz Pharmaceuticals - Specijalizirao se u razvoju i proizvodnji lijekova za neurološke i psihijatrijskih bolesti. Drugo veliko područje je dermatologija, u sklopu kojeg se ova tvrtka specijalizirala za probleme ožiljaka, akni, gubitka kose te kožnih gljivičnih oboljenja. Treću skupinu lijekova čine oni namijenjeni liječenju nekih metaboličkih bolesti.

Merz Consumer Care - Proizvode za prevenciju zdravstvenih problema i održavanje zdravog i svježeg izgleda Merz nudi pod nazivima dviju linija: Merz Spezial i Tetesept®. Riječ je o proizvodima koji zadovoljavaju najviše standarde kvalitete i dalje se stalno razvijaju.

Istraživanje i razvoj (R&D) - Merz velika sredstva i napore ulaže u inovacije na području farmaceutske industrije. Značajna su ulaganja u istraživanja novih proizvoda za liječenje bolesti koje podrazumijevaju dugotrajno i zahtjevno liječenje, a obzirom na rastuću svijest o potrebi čuvanja vlastitog zdravlja i u razvoj proizvoda namijenjenih samoliječenju i preventivi.

Internacionalne aktivnoasti - Proizvodi ove tvrtke danas se mogu naći u preko 100 zemalja cijeloga svijeta. U nekima od njih Merz je prisutan putem podružnica ili preko zastupnika koji se bave promocijom i distribucijom Merz proizvoda za pripadajuća im područja.


Klinika za traumatologiju Zagreb
Klinika za traumatologiju Zagreb osnovana je 1948 godine pod nazivom TRAUMATOLOŠKA BOLNICA, a status Klinike dobila 1982 kao nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pri Klinici postoji i Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za kirurgiju kralježnice.
Danas se zdravstvena služba grada Zagreba i Republike Hrvatske ne može zamisliti bez Klinike za traumatologiju, koja praktički predstavlja jedinu kliniku takove vrste u državi, specijaliziranu za zbrinjavanje svih vrsta ozljeda "od glave do pete". Protekle godine u ambulantama Klinike pregledano je 106.478, a u istoj godini hospitalizirano 6.304 ozljeđenika te učinjeno više od 5.000 operacija.

S obzirom na svoju organizaciju , kadrovske i ostale potencijale, Klinika za traumatologiju Zagreb bila je nositelj traumatološke zdravstvene zaštite kod svih masovnih nesreća koje su se dogodile u gradu Zagrebu i njegovoj bližoj i daljnjoj okolici. Treba istaknuti i ulogu Klinike u Domovinskom ratu, koja je u okviru IV. ešalona primala veliki broj ranjenika, te posebno bila zadužena za liječenje ozljeda kralježnice i opekline.

Stacionarni dio Klinike broji 181 krevet. Organiziran je u 7 odjela, od kojih je svaki specijaliziran za određenu vrstu kazuistike prema vrsti ozljeda, odnosno ozlijeđenom dijelu tijela. Operacijski blok broji 5 operacijski sala koje su centralizirane za sve kirurške odjele. Zbog svoje specifičnosti, Odjel za opekline ima vlastitu operacijsku salu i boksove za intenzivno liječenje. U prostoru Poliklinike nalazi se operacijska sala za septičke operacijske zahvate, kao i operacijska sala za hitnu i jednodnevnu kirurgiju.
Klinika raspolaže s gotovo potpuno optimalnom infrastrukturom, koja je od presudnog značaja za funkcioniranje urgentne zdravstvene ustanove. Odjel za radiologiju raspolaže digitaliziranim sustavom za prijenos radioloških slika, te suvremenim uređajima za radiološku dijagnostiku (klasični RTG, UZV, CT i MR).

Klinika aktivno sudjeluje u projektu "Telemedicina u Hrvatskoj", u sklopu kojeg se pomoću suvremene telekomunikacijske, odnosno informacijske tehnologije provodi "konzultacija na daljinu" u vezi sa svim vrstama pregleda i dijagnoza te se istovremeno donosi klinička odluka o liječenju.

Multidisciplinarni pristup i dobra suradnja specijalista kirurgije, traumatologije, ortopedije, anestezije i intenzivnog liječenja, interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, radiologije, neurologije, med. biokemije i dr., kao i primjena suvremenih metoda liječenja, koje se kontinuirano usklađuju s novim metodama i saznanjima u svijetu, pridonose podizanju kvalitete i standarda liječenja bolesnika koji dolaze na liječenje u Kliniku, ne samo s područja Grada Zagreba već i iz cijele Hrvatske.