Javno-zdravstvena akcija u ljekarnama Vaše zdravlje povodom Svjetskog dana šećerne bolesti

U ljekarnama Vaše Zdravlje se od 14. do 16. studenog 2018. oboljelima od šećerne bolesti nudi mogućnost mjerenja glukoze u krvi i savjetovanja o nužnosti održavanja bolesti pod kontrolom

Što hrvatski ljekarnici mogu otkriti u samo jedan dan? – Skrbimo za bolje ishode liječenja pacijenata s dijabetesom“ slogan je ovogodišnje velike javno-zdravstvene akcije povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koju je pokrenula Hrvatska ljekarnička komora, a podržali partneri akcije - Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatski savez dijabetičkih udruga.
 
Akciji su se pridružile i Ljekarne Vaše zdravlje, koje u periodu od 14. – 16. studenog 2018. u svojim ljekarnama organiziraju mjerenje glukoze u krvi uz savjetovanje oboljelih od šećerne bolesti i ispunjavanje anketnog upitnika.
 
Angažman organizatora, partnera i svih ostalih sudionika ove javno-zdravstvene akcije prvenstveno ima za cilj ukazati na važnost savjetovanja pacijenata o ispravnom i redovitom uzimanju lijekova, redovitom mjerenju razine glukoze u krvi (kao metodi prevencije metaboličkih i kardiovaskularnih bolesti koje su još uvijek prvi uzrok smrtnosti i zdravstvenih komplikacija u Republici Hrvatskoj) i promjeni životnih navika, kao osnovnim parametrima očuvanja kvalitete života oboljelih od šećerne bolesti.
 
Jedan od ciljeva akcije je i prikupljanje numeričkih podataka, odnosno rezultata mjerenja te formiranje zajedničkog izvještaja pod nazivom „Što hrvatski ljekarnici mogu otkriti u samo jedan dan? – Skrbimo za bolje ishode liječenja pacijenata s dijabetesom“, putem kojeg bi se prikupili prvi orijentacijski podatci o ljekarničkom doprinosu u području u kojem ljekarnici godinama djeluju, no to do sada nije bilo vidljivo zdravstvenom sustavu.