Eau Thermale Avène - partner javnozdravstvenog projekta “Djeluj sada!” Zagreb

Uvažavajući trenutačnu epidemiološku situaciju, važnije nego ikad je utjecati na svijest građana o neophodnosti preventivnih pregleda i otkrivanju zloćudnih bolesti kože u ranoj fazi

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo je 2007. godine pokrenuo javnozdravstveni projekt „Djeluj sada!“ s ciljem osvještavanja građana o važnosti prevencije, redovitih pregleda madeža i odgovornog izlaganja na suncu.
 
Projekt „Djeluj sada!“ ove godine provodi se u suradnji s brojnim zdravstvenim ustanovama: Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkoga bolničkoga centra „Sestre milosrdnice“, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom, Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Zagreb, udrugom „Zdravi pod suncem“, Udrugom studenata medicine CroMSIC i ostalim partnerima. 

S obzirom da je pandemija koronavirusa uvelike utjecala na to da građani odgađaju odlazak na liječničke  preventivne preglede, važnije nego ikad je utjecati na njihovu svijest o neophodnosti preventivnih pregleda i otkrivanju zloćudnih bolesti kože u ranoj fazi.
 
Zbog epidemioloških uvjeta, ovogodišnji preventivni pregledi održavat će se u prostorijama Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“, od 7. do 11. lipnja, od 15 do 20 sati.
 
S obzirom na okolnosti, broj pregleda bit će ograničen na 300 korisnika uz prethodni dogovor termina na broj telefona 01/777 63 67.