CALCIMED® D3 ŠUMEĆE TABLETE

40 šumećih tableta

Calcimed D3 šumeće tablete su dodatak prehrani s kalcijem, vitaminom D3 i sladilima, s okusom limuna.

Calcimed D3, kombinacija kalcija i vitamina D3, šumeće su tablete sa 600 mg kalcija i 10 μg vitamina D3. Dodatak prehrani sa sladilima i okusom limuna.

Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju i normalnih zuba. Ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica i doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištavanju kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi i održavanju normalnih kostiju.

Jednom dnevno otopiti 1 tabletu u čaši vode (150 ml) i popiti.

Napomene

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Kiselina (limunska kiselina), kalcijev karbonat, jabučna kiselina, regulator kiselosti (natrijev karbonat), kolekalciferol, maltodekstrin, aroma, sladila (ciklamat, saharin).       

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 šumeća tableta):

  • kalcij 600 mg (75 % PU*) 
  • vitamin D3 10 μg (200 % PU*) . 

*PU = preporučeni dnevni unos                                                           
 

Vrlo ugodan okus limuna. Odlična topljivost šumeće tablete, bez taloga. 

VEZANI SADRŽAJ

KALCIJ I VITAMIN D - UNOSIMO LI IH DOVOLJNO?

Za postizanje preporučene dnevne doze, nadomjeske kalcija i D vitamina treba svakodnevno uzimati, a količinu prilagoditi individualnim razlikama

Saznajte više

KALCIJ - MINERAL BEZ KOJEG NE MOŽEMO

Čak 99 posto kalcija, najzastupljenijeg minerala u ljudskom tijelu, nalazimo u kostima, a ostatak od oko jedan posto u krvi, limfi i tjelesnim tekućinama

Saznajte više

ŠTO SVE KOSTI VOLE?

Uz preporučeni unos kalcija vrlo je bitno osigurati i optimalan unos drugih minerala esencijalnih za pravilno funkcioniranje kostiju

Saznajte više