Stručni skup o zbrinjavanju atopijskog dermatitisa

Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju Hrvatskog liječničkog zbora, u suorganizaciji Oktal Pharme d.o.o., organizira stručni skup na temu “Najnovije smjernice zbrinjavanja atopijskog dermatitisa”, koji će se održati u subotu, 25. rujna 2010. u Hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu. Skup je namijenjen specijalistima pedijatrije primarne zdravstvene zaštite

Atopijski dermatitis (AD) je najčešća kronična bolest u ranom djetinjstvu. Njegova učestalost u razvijenim zemljama u stalnom je porastu, tako da zahvaća oko 15 posto djece do pete godine života. Posljednjih godina je u svjetskoj dermatologiji postignut značajan napredak u liječenju AD-a upotrebom lijekova koji nisu na bazi kortikosteroida nego utječu na imunosni proces u koži, kao i pridavanjem posebne važnosti svakodnevnoj uporabi proizvoda za  higijenu i njegu atopične kože i njihovu pravilnom odabiru.

Predavači, ugledni stručnjaci s područja dermatovenerologije i farmaceutskih znanosti iz Hrvatske i Francuske, jamče kvalitetnu raspravu i razmjenu iskustava o AD-u i najnovijim smjernicama u terapiji.

Program skupa

10:30 - 11:00Registracija
11:00 - 11:20Patofiziologija atopijskog dermatitisa – najnovija saznanja
prim. mr. sc. Slobodna Murat-Sušić
11:20 - 11:40Farmakološka svojstva ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi
dr. sc. Anne Mandeau
11:40 - 12:00Najnovije smjernice u terapiji atopijskog dermatitisa
Nives Pustišek, dr. med.
12:00 - 12:20Svakodnevna higijena i njega atopične i vrlo suhe kože
Mihaela Vidiček, dipl. ing.
12:20 - 12:40SCORAD i PO-SCORAD indeks u vođenju pacijenata s atopijskim dermatitisom
prof. dr. sc. Jean François Stalder
13:15 - Svečani ručak

Bodovanje

Stručni skup će se bodovati prema pravilniku Hrvatske liječničke komore s četiri (4) boda.

Prijeva

Zainteresirane za sudjelovanje na stručnom skupu, specijaliste pedijatrije primarne zdravstvene zaštite, molimo da svoj dolazak potvrde do 20. rujna 2010. na broj telefona 01/6596 856.