Oktal Pharma i Engelhard Arzneimittel donirali proizvode Dječjoj bolnici Srebrnjak

Oktal Pharma u suradnji s poslovnim partnerom Engelhard Arzneimittel iz Njemačke, danas je Dječjoj bolnici Srebrnjak u Zagrebu donirala proizvode iz zastupničkog asortimana tvrtke Engelhard – 500 komada Prospan biljnog sirupa protiv kašlja i 500 komada Nisita spreja za nos. Na ovaj način Oktal Pharma i tvrtka Engelhard poduprli su viziju Dječje bolnice Srebrnjak, čiji je slogan “Bolnica – prijatelj djece”, naglašavajući važnost što bržeg povratka osmijeha na lice malenih

Donaciju je u ime Oktal Pharme i partnera tvrtke Engelhard predala Mirna Radošević, mr. pharm., direktorica marketinga Oktal Pharme, a preuzeo Boro Nogalo, dr. med., ravnatelj Bolnice. Događaju su nazočili pomoćnica ravnatelja dr. sc. Mirjana Kljajić Turkalj, glavna sestre Bolnice Božena Vlašić, djelatnici Bolnice i predstavnici Oktal Pharme te predstavnici medija.

"U godini kad Oktal Pharma slavi 15 godina svojeg postojanja, drago nam je što se ovakvim doprinosom možemo pridružiti svima koji su do sada pomogli Dječjoj bolnici Srebrnjak, kao i potaknuti druge koji još nisu da se priključe ovakvim i sličnim akcijama, a sve na dobrobit naše djece." istaknula je na početku mr. Mirna Radošević. Ovom prilikom također je istaknula važnost edukacije, ne samo liječnika i ljekarnika, kao važnog dijela stručne javnosti, nego posebice opće populacije, te izrazila zahvalnost na susretljivosti liječnika Dječje bolnice Srebrnjak, koji su podržali inicijativu edukacije kao najvažnijeg, ujedno i najtežeg načina u borbi protiv bolesti i isticanje važnosti prevencije.

U svojoj izjavi, ravnatelj Bolnice dr. Boro Nogalo izrazio je zahvalnost na poklonjenim proizvodima, i istakao spremnost na daljnju suradnju, sve u cilju ponovnog povratkao osmijeha na lice malih bolesnika i, naravno, njihovih roditelja. U nastavku je dodao: "Ova donacija će svakako omogućiti da brojna djeca jednostavnije dođu do potrebitog prozvoda, a ne mogu ne spomenuti i važnost financijskog aspekta doniranih proizvoda za našu bolničku ljekarnu." 

Oktal Pharma d.o.o. - 15 godina povjerenja
Oktal Pharma je utemeljena 1992. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge u privatnom vlasništvu; opskrbljuje ljekarne, bolnice i druge zdravstvene ustanove širokim asortimanom lijekova i ostalih medicinskih proizvoda domaće proizvodnje i iz uvoza.

Kroz 15 godišnji razvoj i orijentaciju prema kupcu, ustrajnim i predanim radom dinamičnog i mladog tima stručnjaka, kojeg krase kreativnost, prilagodljivost, odgovornost i sposobnost samostalna djelovanja u atmosferi timskog rada i ljudskog uvažavanja, Oktal Pharma je prerasla u jednu od vodećih veledrogerija u Republici Hrvatskoj. Ujedno je među prvima dobila certificikat po normi ISO 14001 te već otprije prema  ISO 9001, pa je shodno tome uspostavila integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem.

Prepoznatljivosti Oktal Pharme, među ostalim, pridonose brojne aktivnosti službe marketinga. Jedna od njih je i poslovna suradnja na međunarodnoj razini, tako da za područje Republike Hrvatske, a i drugih republika bivše Jugoslavije, Oktal Pharma zastupa oko tridesetak zapadnoeuropskih i američkih tvrtki te u ljekarne donosi više od 200 proizvoda koje odlikuju sigurnost i kvaliteta.

Uz istraživanje tržišta, registraciju i promociju proizvoda, velika važnost pridaje se promicanju farmaceutskih i medicinskih postignuća na nekoliko razina. Jedna od njih je časopis Vaše zdravlje - vodič za zdraviji život,  edukativni plakati u bolničkim i liječničkim čekaonicama i ljekarnama, brojna stručna predavanja za liječnike, farmaceute i ostale medicinske stručnjake kao i informiranje putem web stranica www.oktal-pharma.hr i www.vasezdravlje.com.

Vrijedan instrument, kojim Oktal Pharma neprestano poboljšava kvalitetu usluga i odnos prema okolišu, jesu smjernice i sugestije njezinih kupaca, dobavljača i drugih zainteresiranih strana te vlastitih zaposlenika. Ustrajanje u stalnim inovacijama i poboljšanjima kvalitete usluga kao i poticanju zaposlenika i drugih zainteresiranih strana da kreativno djeluju na poboljšanju odnosa prema okolišu radi stvaranja najviše moguće razine zadovoljstva kupaca i dobavljača, doprinos je trajnom cilju Oktal Pharme - izgradnji snažne i moderne veledrogerije, ekološki osviještene i sposobne za najveće rezultate u trgovini, zastupanju, istraživanju tržišta, promicanju farmaceutske i medicinske znanosti, prije svega na području Hrvatske.


Dječja bolnica Srebrnjak
Počela je svoju djelatnost u prvim desetljećima 20. stoljeća, kao privatni sanatorij naziva Bolnica Srebrnjak. Od 1948. godine djelovala je kao Dječja bolnica za tuberkulozu pluća, a od 1964. godine kao Bolnica za tuberkulozu pluća i plućne bolesti djece i mladeži. Dugi niz godina Bolnica je bila u sastavu Zavoda za tuberkulozu. Od 1994. godine samostalno djeluje kao Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži, a od početka 2006. godine kao Dječja bolnica Srebrnjak.

Po svojem značaju i ulozi, predstavlja središnju i jedinstvenu ustanovu za liječenje bolesti dišnog sustava djece i adolescenata u Republici Hrvatskoj.

Arhitektonski je vrlo zanimljiva građevina, okružena novouređenim parkom, cvjetnim nasadima te igralištem za djecu, s oko 2.500 m2 korisne površina, a smještena je izvan gradskog centra, u zeleniku obronaka Zagrebačke gore, gotovo idealno mjestu za liječenje bolesti dišnog sustava.
Bolnica Srebrnjak u ovom trenutku raspolaže dovoljnim brojem stručnih kadrova koji omogućuju uspješnu organizaciju liječenja na bazi multidisciplinarnog pristupa rješavanju stručnih medicinskih problema iz područja pedijatrijske pulmologije, alergologije i kliničke imunologije, pedijatrijske kardiologije, plućne funkcijske dijagnostike, pedijatrijske radiologije, jedinice intenzivnog liječenja,  itd.
Od 2003. godine, u Bolnici djeluje Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za kliničku alergologiju djece, a od 2004. godine prema kriterijima UNICEF-a bolnica postaje "Bolnica prijatelj djece".