Održan webinar na temu „Odabrana poglavlja iz dermatologije za ljekarnike“

Budući da smo svjedoci kako je primjena digitalizacije nezaobilazna u svakodnevnom poslovanju, ali i zbog naše namjere da ostanemo povezani i tijekom ovog „novog normalnog“ razdoblja, u organizaciji Zdravlje Plus tima, održan je mrežni seminar pod nazivom „Odabrana poglavlja iz dermatologije za ljekarnike“

Kroz predavanja i radionice, u prvom ovogodišnjem edukacijskom krugu, stručne sadržaje predstavila je doc. dr. sc. Arijana Meštrović, mag. pharm. koja je pripremila i trodijelni vodič za ljekarnike. Tim povodom angažirali smo i sljedeće predavačice: Ivanu Burulic, dipl. ing. preh. teh., Ivanku Veselčić dr. med. dent., Karmelu Zglavnik, mag. pharm. i Vanesu Pjević, mag. pharm. koje su predstavile proizvode iz zastupničkog asortimana Oktal Pharme; Enterosgel, Cicatridina, Octenisept/Octenilin i liniju A-Derma Exomega Control, a sve s ciljem kako bi ljekarnicima ponudili konkretna rješenja za pojedine indikacije.
 
Dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i liječenjem kože i njezinih dodataka (mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde, dlake i nokti) te vidljivih sluznica. Kako je koža najveći i najvidljiviji organ našeg tijela te ima cijeli niz značajnih funkcija, od kojih ističemo njezinu zaštitnu ulogu od okolišnih utjecaja, ozljeda i infekcije, ne čudi što mnogi zdravstveni problemi prve vidljive znakove pokazuju upravo na koži.

Ljekarnici, kao najdostupniji segment zdravstvene skrbi, gotovo svakodnevno susreću se s nizom upita vezanih upravo za kožu i njezine dodatke te smo kroz zanimljive i stručne sadržaje obradili sljedeće teme: Dermatologija u ljekarničkoj skrbi i odgovornom samoliječenju, Atopijski dermatitis - što svaki ljekarnik treba znati? i Odgovorno samoliječenje posjekotina, ogrebotina i rana na koži.

Iznimno nam je zadovoljstvo što je na webinaru kroz tri dana sudjelovalo više od 790 sudionika koji su svojim sudjelovanjem dodali vrijednost našem virtualnom druženju usvajanja i razmjene znanja iz područja dermatologije. Tijekom webinara sudionici su postavili niz iznimno zanimljivih pitanja kojima su doprinijeli dinamici samog tečaja.
 
Cjeloživotno educiranje ključ je poslovnog i osobnog uspjeha svakog pojedinca. Iako je ovo nešto noviji oblik edukacije, ljekarnici su svoje zadovoljstvo organizacijom našeg webinara iskazali brojnim pozitivnim komentarima, ali i viskom završnom ocjenom od čak 9,2/10.

Zahvaljujemo svim sudionicima i veselimo se susretu na nekom od naših sljedećih webinara.

Educirajte se s nama online!