Eau Thermale Avène i Euromelanoma - 15 godina suradnje

Europski partner Euromelanoma 2020 je i ove godine jedan od lokalnih partnera kampanje - Eau Thermale Avène zaštita od sunca

Kao i prethodnih godina, Euromelanoma 2020 u Hrvatskoj organizira Hrvatsko dermatovenerološko društvo (HDVD) i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju (HDDO) Hrvatskog liječničkog zbora te Referentni centar Ministarstva zdravstva za melanom, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Europske akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV). I ove godine, europski partner je i jedan od lokalnih partnera kampanje - Eau Thermale Avène zaštita od sunca.
 
Zbog pandemije koronavirusa, tradicionalno događanje tijekom kojeg su građani imali priliku pregledati madeže bez uputnice moralo se odgoditi, no u lipnju će, već petnaestu godinu zaredom, ipak biti organizirana javno-zdravstvena akcija ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože u malo drugačijem izdanju. Ovogodišnja akcija usmjerena je na osvješćivanje i edukaciju šire populacije prvenstveno putem društvenih mreža (Facebook, Instagram) te tiskanje plakata i informativnih letaka.

Po podacima Hrvatskog registra za rak, u 2017. godini zabilježeno je 805 oboljelih od melanoma, a umrlo je 219 osoba. Zato je ovogodišnji slogan kampanje: ZAŠTITI SE OD RAKA KOŽE... POGLEDAJ GORE!
 
Više informacija dostupno na službenoj Euromelanoma stranici  www.euromelanoma.org.