KERTYOL P.S.O. KONCENTRAT ZA LOKALNU UPOTREBU

100 ml

Potporna njega za kožu sklonu psorijazi. Ispitano pod nadzorom dermatologa. Za tijelo i vlasište. Pomaže ukloniti ljuske. Umiruje svrbež uzrokovan suhoćom kože.

Kertyol P.S.O. koncentrat za lokalnu upotrebu posebno je formuliran kako bi imao potpornu ulogu kada se nanese direktno na zadebljale, suhe ljuske na tijelu (laktovi, koljena, cjevanice, itd.), a također i na vlasište. 

1. Brzo poboljšava izgled zadebljalih i suhih plakova zahvaljujući dvama djelatnim sastojcima: glikolnoj kiselini i laktamidu.
2. Jača kožnu barijeru zahvaljujući VederinuTM* koji potiče fiziološku hidraciju kože.
3. Umiruje svrbež* i smanjuje pojavu crvenila zahvaljujući Celastrolu i Polidokanolu.
4. Pomaže spriječiti zadebljanje ljuski i njihovu ponovnu pojavu zahvaljujući Ichtyolu*, koji uklanja mrtve stanice.

Može se koristiti u kombinaciji ili nastavno na medicinski tretman. Specifično formulirano kako ne bi lijepilo ili bojilo odjeću.

*In vitro ispitivanje 

Lokalizirana područja na tijelu

  • faza ‘’intenzivnog tretmana’’: nanijeti jednom ili dva puta** dnevno, nježno masirajući, svaki dan tijekom 4 tjedna
  • faza „održavanja“: dva puta tjedno nanijeti na područja gdje se obično pojavljuju suhe i zadebljale ljuske.

Vlasište
  • faza ‘’intenzivnog tretmana’’: nanijeti koncentrat, ostaviti preko noći, zatim isprati blagim šamponom. Koristiti jednom dnevno, svaki dan, tijekom 4 tjedana. 
  • faza „održavanja“: dva puta tjedno slijedeći iste upute. 

 ** Učinkovitost dokazana s dva nanošenja dnevno.
 

Izbjegavati doticaj s očima. U slučaju doticaja s očima, temeljito isprati vodom. Ograničiti izlaganje suncu tijekom uporabe ovog proizvoda i uvijek koristiti SPF zaštitu.

WATER (AQUA), ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, LACTAMIDE MEA, DIMETHICONE, GLYCOLIC ACID, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-33, HYDROXYETHYL, ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, LAURETH-91,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CICHORIUM INTYBUS (CHICORY) ROOT EXTRACT, ETHANOLAMINE, FRAGRANCE (PERFUME), HYDROGENATED POLYISOBUTENE, PEG-7 TRIMETHYLOLPROPANE COCONUT ETHER, PENTYLENE GLYCOLSODIUM, CHLORIDESODIUM HYDROXIDE, SODIUM SHALE OIL SULFONATE, TRIPTERYGIUM WILFORDII CALLUS EXTRACT.       

Formula sadrži Celastrol, djelatni sastojak 100 % prirodnog podrijetla proizveden biotehnološkim procesom, patentiranim od strane Pierre Fabre laboratorija.  
Kertyol P.S.O. koncentrat umiruje svrbež i smanjuje pojavu crvenila te pomaže ukloniti ljuske. 

Vrlo dobra podnošljivost u kombinaciji s medicinskim tretmanom*
*Kliničko ispitivanje: Podnošljivost procijenjena na 37 ispitanika s psorijazom. Proizvod se primjenjivao jednom dnevno na područja kože s plakovima tijekom 4 tjedna u kombinaciji s lokalnim medicinskim tretmanom.

Kliničko ispitivanje:

  • 56 % manji osjećaj svrbeža* nakon 8 dana**
  • 43 % manja debljina plakova nakon mjesec dana**

*Uzrokovan suhoćom kože
**Učinkovitost procijenjena na 46 ispitanika s blagom do umjerenom psorijazom na tijelu. Proizvod se primjenjivao dva puta dnevno tijekom mjesec dana. 

VEZANI SADRŽAJ

PSORIJAZA - BOLEST S NEKOLIKO LICA

Postoje različite kliničke slike psorijaze, koja se gotovo redovito javlja na laktovima i koljenima, u vlasištu i predjelu križa

Saznajte više

KAKO ŽIVJETI S PSORIJAZOM

Činjenica da je psorijaza vidljiva i da može značajno narušiti vanjski izgled bolesnika utječe i na njegovu sliku o sebi i negativno se odražava na samopoštovanje

Saznajte više