DAUM-EXOL® ZAŠTITNI LAK ZA NOKTE

10 ml

Zaštitni lak za nokte. Za vanjsku primjenu. Za odvikavanje od navike sisanja palca i griženja noktiju.

Sisanje palca je vrlo česta navika u dječjoj dobi zbog svog umirujućeg učinka. Nakon četvrte godine dijete više ne smije sisati palac jer to tada, zbog skorog nicanja trajnih zubi, postaje nepodesna oralna navika koja može uzrokovati ozbiljne probleme s rastom i razvojem čeljusti, postavom zuba i oblikom nepca, te mogu nastati anomalije kao npr. otvoreni zagriz, istureni gornji zubi, visoko nepce i slično. Zdravi zubi, pravilan rast i razvoj zubnih lukova te pravilan međučeljusni odnos vrlo je važan za cjelokupno zdravlje djeteta, ali i u budućnosti odrasle osobe. 

I djeca i odrasli mogu imati naviku griženja noktiju, ali najčešće se pojavljuje kod tinejdžera. Griženje noktiju može uzrokovati da nokti budu crveni i bolni, te povećava rizik za infekcije. Dugoročno griženje noktiju može poremetiti normalni rast noktiju i uzrokovati deformirane nokte. Dobra namjera da se prestane s ovom navikom često nije dovoljna, s obzirom da se, pod stresom ili zbog uzbuđenja, ruka nesvjesno prinosi ustima. 

Kako bi pomogli u odvikavanju od ove navike, farmaceuti su osmislili biljni proizvod Daum-exol, koji uz pomoć svog okusa podsjeća da se prsti više podsvjesno ne prinose ustima. Daum-exol se, kao zaštitni lak gorka okusa, nanosi na nokte i kožu oko noktiju. Redovitom uporabom izbjeći će se sisanje palca kod djece, a onima koji su skloni griženju noktiju, pomoći će da nokti ponovno izgledaju lijepi i njegovani. 
Nakon nanošenja Daum-Exol je nevidljiv i bez mirisa, a zaštitno djelovanje razvija nakon sušenja.

Klinički je ispitana podnošljivost na koži.

Premažite nokte više puta dnevno, ako je moguće u nekoliko slojeva.

Čuvati na temperaturi do 25°C izvan dohvata djece.
Rok valjanosti do 12 mjeseci nakon otvaranja.

ETHYL ACETATE, ALCOHOL, CAPSICUM FRUTESCENS, SUCROSE OCTAACETATE, ETHILCELLULOSE

Nevidljiv, bez mirisa. Klinički ispitana podnošljivost na koži.

VEZANI SADRŽAJ

NOKTI NA UDARU STRESA

Djeca često grizu nokte kad im je teško u školi, s prijateljima ili im se događa nešto što ih emocionalno opterećuje.

Saznajte više

ZA VAŠE NAJMLAĐE - NJEŽNO, PRIRODNO I SIGURNO

Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi sadrži djelatne sastojke u punoj snazi, koji još uvijek imaju slatkoću djetinjstva.

Saznajte više

ZA BEBU SAMO NAJNJEŽNIJE

Kad pomislimo na bebu, zamišljamo savršeno glatku i mekanu kožu. No, valja imati na umu da je i nezrela i vrlo fragilna, zbog čega zahtijeva posebnu brigu i njegu.

Saznajte više