DAUM-EXOL® ZAŠTITNI LAK ZA NOKTE

10 ml

Zaštitni lak za nokte. Za vanjsku primjenu. Za odvikavanje od navike sisanja palca i griženja noktiju.

Sisanje palca je vrlo česta navika u dječjoj dobi zbog svog umirujućeg učinka.

Nakon četvrte godine dijete više ne smije sisati palac jer to tada, zbog skorog nicanja trajnih zuba, postaje nepodesna oralna navika koja može uzrokovati ozbiljne probleme u rastu i razvojeučeljusti, postavi zuba i obliku nepca te mogu nastati anomalije kao što su otvoreni zagriz, istureni gornji zubi, visoko nepce i slično. Zdravi zubi, pravilan rast i razvoj zubnih lukova te pravilan međučeljusni odnos vrlo je važan za cjelokupno zdravlje ne samo djeteta negoi u budućnosti odrasle osobe.

I djeca i odrasli mogu imati naviku griženja noktiju, no ona se najčešće  pojavljuje kod tinejdžera. Griženje noktiju može uzrokovati da koža oko nokta bude crveno i bolno, a povećava se i rizik od infekcije. Dugoročno griženje noktiju može poremetiti normalan rast noktiju i uzrokovati deformirane nokte. Dobra namjera da se prestane s ovom navikom često nije dovoljna, s obzirom da se, pod stresom ili zbog uzbuđenja, ruka nesvjesno prinosi ustima.

Kako bi pomogli u odvikavanju od ove navike, farmaceuti su osmislili biljni proizvod Daum-exol, koji uz pomoć svog okusa podstiče da se prsti više podsvjesno ne prinose ustima. Kao zaštitni lak gorka okusa, Daum-exol se nanosi na nokte i kožu oko noktiju. Redovitom uporabom izbjeći će se sisanje palca kod djece, a onima koji su skloni griženju noktiju pomoći će da nokti ponovno izgledaju lijepi i njegovani.

Nakon nanošenja Daum-exol je nevidljiv i bez mirisa, a zaštitno djelovanje razvija nakon sušenja.

Podnošljivost na koži klinički je ispitana.

Premažite nokte više puta dnevno, ako je moguće u nekoliko slojeva.

Čuvati na temperaturi do 25 °C izvan dohvata djece.

Rok valjanosti do 12 mjeseci nakon otvaranja.

ETHYL ACETATE, ALCOHOL, CAPSICUM FRUTESCENS, SUCROSE OCTAACETATE, ETHILCELLULOSE.

Nevidljiv, bez mirisa. Klinički ispitana podnošljivost na koži.

VEZANI SADRŽAJ

GRIŽENJE NOKTIJU KAO ODGOVOR NA STRES

Djeca često grizu nokte kad im je teško u školi, s prijateljima ili im se događa nešto što ih emocionalno opterećuje

Saznajte više

GLJIVICE I NOKTI - PAR KOJI SE PRIVLAČI

Ako se ne liječe, gljivične infekcije noktiju mogu trajati godinama i širiti se s nokta na nokat te na kraju sve zahvatiti

Saznajte više