Ugradnja intraokularne leće nove generacije - prijenos uživo iz Klinike Svjetlost u 40 zemalja svijeta 

Uživo iz Zagreba, u specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost po prvi put u Europi je ugrađena nova intraokularna leća Synergy toric

Pod pokroviteljstvom tvrtke Johnson&Johnson Vision, jedinstveni medicinski pothvat iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost iz Zagreba pratilo je više od 800 sudionika iz 40 zemalja zapadne, srednje i jugoistočne Europe, Bliskog istoka i Afrike, kao i iz naše regije u kojoj je Oktal Pharma ekskluzivni zastupnik tvrtke Johsnon&Johsnon Vision (Slovenija, Srbija te Bosna i Hercegovina).
 
Primjenjujući najsuvremeniju svjetsku tehnologiju, pet liječnika iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost je u nešto manje od dva sata izvelo šest oftalmoloških operacija tijekom kojih su po prvi puta u Europi ugrađene Synergy toric leće, što je i svojevrsna potvrda prestiža koji Klinika Svjetlost ima u ovom području.
 
Svjetsku premijeru nove intraokularne leće Synergy Toric je izveo upravo prof. dr. sc. Nikica Gabrić, najiskusniji kirurg za Synergy leće u cijelom svijetu, koji je ugradio 800 leća od ukupno 1300 koje su do sada ugrađene u klinici Svjetlost, što je trenutačno najviše na svijetu, čime je Klinika Svjetlost stekla najveće praktično iskustvo na svijetu po pitanju ugradnje ove nove tehnologije.
 
Synergy Toric leće, koje proizvodi kompanija Johnson&Johnson Vision, su zadnja generacija leća koje osim ispravljanja dioptrije na daljinu i na blizinu ispravljaju i astigmatizam. Johnson&Johnson je već dvadesetak godina na listi najinovativnijih kompanija na svijetu, dok u polju medicinskih inovacija već sedam godina zauzimaju prvo mjesto. 

Prijenos možete pogledati na priloženom linku.