VISOMAT® HANDY

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.

Primjenjuje se za mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću, kod osoba iznad 15 godina starosti. Ovaj uređaj se preporučuje kod bolesnika s nestabilnim krvnim tlakom za kućnu uporabu i samokontrolu krvnog tlaka, kao potpora liječenja. Uz prikazivanje sistole, dijastole i pulsa, uređaj dodatno na zaslonu nudi utvrđivanje nepravilnog pulsa i tlaka pulsa. Nepravilan puls može biti pokazatelj nepravilnih otkucaja srca ili nemira tijekom mjerenja.

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

• Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje! Ako želite mjeriti krvni tlak djeteta molimo potražite savjet liječnika. Nikada ne koristite uređaj kod djece /dojenčadi. 
• Posebna dvostruka manžeta dizajnirana je za zapešće opsega od 12,5 do 21,5 cm. 
• Na točnost mjerenja krvnog tlaka mogu utjecati trudnoća, nepravilni otkucaju srca ili arterioskleroza. Krvni tlak mjerite u dogovoru sa svojim liječnikom.  
• Niti pod kojim uvjetima ne stavljajte manžetu preko kritičnih točaka kao što su rane, aneurizma itd. Postoji rizik od ozljeda! Moguć je prekid intravaskularnog pristupa (infuzije) ili drugog medicinskog uređaja za praćenje stanja.  
• Ne koristite uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom ako ste na dijalizi, koristite antikoagulanse, inhibitore agregacije trombocita ili steroide. Posljedica primjene u tim uvjetima može biti unutarnje krvarenje.  
• Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha.  
• Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga uređaj uvijek mora biti izvan dohvata male djece.  
• Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno doze lijekova / liječenje propisano od liječnika.  
• Molimo da prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera pročitate poglavlje „Važne upute za uporabu“.

Klinički testirana mjerna točnost (validacija prema ESH).
Funkcija grafičkog prikaza za jednostavnu kategorizaciju mjerenja.
Prikaz tlaka pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa.
Savršeno prianjanje zahvaljujući dvostruko presavijenoj manžeti.
Mogućnost aktiviranja funkcije datum/vrijeme.
Memorija za 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti svih mjerenja.
Za opseg zapešća 12,5 - 21,5 cm.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

PREHRANA ZA ZDRAVO SRCE

Za naše podneblje prirodnija je mediteranska prehrana, model koji je uzor mnogim zemljama, a temelji se na sezonskim namirnicama i jednostavnim, „siromašnim” jelima. 

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK - SIGNAL MOGUĆEG POREMEĆAJA

Ako postoje izraženi znakovi ili simptomi niskog krvnog tlaka, korisno je voditi evidenciju simptoma te je poželjno posjetiti liječnika jer mogu upućivati na ozbiljnije poremećaje

Saznajte više