VISOMAT® COMFORT ECO

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

Uređaj je namijenjen za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, pulsa i za izračunavanje tlaka pulsa kod odraslih osoba kao dio kućne zdravstvene skrbi. Ovaj uređaj koristi oscilometrijski način za mjerenje krvnog tlaka i brzine pulsa. Manžeta se spaja s uređajem i omata oko ruke. Senzor mjeri male oscilacije tlaka koje se javljaju zbog širenja i kontrakcije arterija sa svakim otkucajem srca. Amplituda tlačnih valova se mjeri u milimetrima žive (mmHg) i prikazuje kao digitalna vrijednost.

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

• Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje! Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako želite mjeriti krvni tlak djetetu. Ni pod kojim uvjetima nemojte koristiti ovaj uređaj na bebama/novorođenčadi.
• Manžeta je posebno razvijena za ovaj uređaj i ne smije se koristiti s drugim uređajima.
• Tijekom trudnoće i u slučaju preeklampsije, uređaj se smije koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom.
• Rezultati mjerenja tlakomjera za automatsko mjerenje krvnog tlaka mogu biti pogrešni zbog trudnoće, nepravilnog rada srca ili arterioskleroze. Mjerite svoj krvni tlak u suradnji sa svojim liječnikom.
• Manžeta se nikada ne smije omatati oko kritične točke na ruci, poput rane ili aneurizme itd., ili oko ruke s arteriovenskim šantom (spojem). Rizik od ozljeda! Može se prekinuti opskrba putem intravaskularnog pristupa (infuzija) ili rad drugih medicinskih uređaja za nadzor. 
• Ne koristite ovaj uređaj bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom ako ste podvrgnuti liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore nakupljanja trombocita ili steroide. Pod ovim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja. 
• Ako vam je izvršena mastektomija, ne mjerite krvni tlak na strani tijela na kojoj je uklonjena dojka s pazušnim limfnim čvorovima. 
• Provjerite je li crijevo za zrak presavijeno. Presavijeno crijevo za zrak može spriječiti pražnjenje manžete i tako na duže vrijeme prekinuti protok krvi u ruci. 
• Pričekajte nekoliko minuta između uzastopnih mjerenja, u suprotnom će cirkulacija u ruci biti predugo prekinuta što može uzrokovati ozljedu.  • Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Stoga se u svako doba mora držati izvan dohvata djece. Crijevo za zrak predstavlja rizik od gušenja. Molimo slijedite upute koje se odnose na rukovanje manžetom kako bi izbjegli ovakve rizike. 
• Razgovarajte o očitanjima tlaka sa svojim liječnikom. Nemojte ih procjenjivati sami. 
• Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne čini liječenje. Nikada ne mijenjajte određenu dozu lijeka/medikamenta koju vam je propisao vaš liječnik.  
• Molimo pogledajte odjeljak “Važne upute za upotrebu” prije nego sami započnete s mjerenjima.

Klinički testirana točnost mjerenja (validacija prema ESH).
Funkcija grafičkog prikaza za jednostavnu kategorizaciju mjerenja.
Prikaz tlaka pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa.
Mogućnost aktiviranja funkcije datum / vrijeme.
Memorija za 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti svih mjerenja.
Visoko kvalitetna manžeta za praktično i sigurno mjerenje: za opseg ruke 23 – 43 cm.
Adapter za rad na struju: dostupan zasebno.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

PREHRANA ZA ZDRAVO SRCE

Za naše podneblje prirodnija je mediteranska prehrana, model koji je uzor mnogim zemljama, a temelji se na sezonskim namirnicama i jednostavnim, „siromašnim” jelima.

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK - SIGNAL MOGUĆEG POREMEĆAJA

Ako postoje izraženi znakovi ili simptomi niskog krvnog tlaka, korisno je voditi evidenciju simptoma te je poželjno posjetiti liječnika jer mogu upućivati na ozbiljnije poremećaje

Saznajte više