VISOMAT® COMFORT 20/40

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

Uređaj je namijenjen za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, brzine pulsa i za izračunavanje tlaka pulsa kod odraslih osoba. Ovaj uređaj koristi oscilometrijski način za mjerenje krvnog tlaka i pulsa. Manžeta se spaja s uređajem i postavlja na ruku. Senzor mjeri male oscilacije tlaka koje se javljaju zbog širenja i kontrakcije arterija sa svakim otkucajem srca. Amplituda tlačnih valova se mjeri u milimetrima žive (mmHg) i prikazuje na zaslonu kao digitalna vrijednost.

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

• Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje. Obratite se svojem liječniku ako želite mjeriti krvni tlak djetetu. Ni pod kojim uvjetima uređaj se ne smije koristiti na malom djetetu.
• Tijekom trudnoće i u slučaju preeklampsije, uređaj se smije koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom. 
• Ni pod kojim uvjetima ne postavljajte manžetu preko kritičnog područja npr. rane, aneurizme, itd. ili na ruku s arteriovenskim spojem (šantom). Rizik od ozljeda! Mogu se prekinuti opskrba putem intravaskularnog pristupa (infuzija) ili rad drugih medicinskih uređaja za nadzor.
• Ne koristite ovaj uređaj bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom ako ste podvrgnuti liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore nakupljanja trombocita ili steroide. Pod ovim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja.
• Prikaz frekvencije pulsa nije prikladan za kontrolu frekvencije srčanih elektrostimulatora. Srčani elektrostimulatori i tlakomjeri ne utječu jedan na drugog vezano uz način rada.
• Uređaj nije prikladan za uporabu s elektrokirurškim uređajima. 
• Ne koristite uređaj u okolišu gdje postoji opasnost od eksplozije npr. u blizini zapaljivih anestetika ili u komori s kisikom. 
• Provjerite da crijevo za zrak nije presavijeno. Presavijeno crijevo za zrak može spriječiti pražnjenje manžete i tako predugo prekinuti protok krvi u ruci. 
• Pričekajte nekoliko minuta između uzastopnih mjerenja, u suprotnom će cirkulacija u ruci biti predugo prekinuta te se može pojaviti ozljeda. 
• Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Crijevo za zrak predstavlja rizik od gušenja. Ne ostavljajte uređaj  bez nadzora u prisutnosti djece.
• Ne mjerite krvni tlak na strani tijela na kojoj je izvršena mastektomija s istovremenim uklanjanjem pazušnih limfnih čvorova.
• Razgovarajte o izmjerenim vrijednostima tlaka sa svojim liječnikom. Nemojte rezultate mjerenja procjenjivati sami. Nikad ne mijenjajte dozu lijeka koju vam je propisao vaš liječnik.  
• Molimo obratite pažnju na poglavlje “Važne informacije o uporabi” prije nego sami započnete mjerenje.

Klinički testirana mjerna točnost (validacija prema ESH i DHL).
Skraćeni postupak mjerenja zahvaljujući mjerenju tijekom punjenja manžete.
Funkcija grafičkog prikaza za jednostavnu kategorizaciju mjerenja.
Prikaz nepravilnog pulsa.
Kontrola položaja manžete, kontrola pokreta.
Prikaz pulsa i tlaka pulsa.
Mogućnost aktiviranja funkcije datum / vrijeme.
2 memorije – svaka za 120 mjerenja – prikaz prosječne vrijednosti svih mjerenja.
Univerzalna manžeta – za opseg ruke 23-43 cm.
Adapter za rad na struju.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

POVIŠEN KRVNI TLAK OSTAJE U OBITELJI

Nova studija učvrstila je vezu između prisutnosti hipertenzije kod roditelja s većim izgledima za povišen krvni tlak kod njihove djece.

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK

Nizak krvni tlak (hipotonija) kao znak ortostatskog poremećaja dovodi do nedostatne cirkulacije u mozgu.

Saznajte više