SINOMARIN® PLUS ALGAE ENT

125 ml

Sinomarin® Plus Algae ENT s Algomer kompleksom je 100 % prirodni sprej koji olakšava začepljenje nosa i temeljito čisti šupljine nosa. Potiče oporavak nakon endonazalne operacije, smiruje sluznicu nosa i pomaže u zaštiti od infekcija i komplikacija.

Sinomarin® Plus Algae ENT s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji olakšava začepljenost nosa (nazalnu kongestiju) i temeljito čisti šupljinu nosa. Potiče oporavak nakon endonazalne operacije, smiruje sluznicu nosa i pomaže u zaštiti od infekcija i komplikacija.

Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze) hipertonične morske vode (2,3 % otopina NaCl-a) s dobro dokumentiranim svojstvima i korisnim djelovanjem na sluznicu nosa ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu.

Sinomarin® ENT ima sprej s dinamičnim mlazom koji omogućuje temeljito čišćenje šupljina nosa, ispiranje krasta, sluzi i nakupljenih infektivnih tvari, alergena, onečišćenja i drugih nečistoća. Morska voda korištena za Sinomarin® ENT prikupljena je iz zaljeva Cancale smještenog uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete te bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis. Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje zdravlja i liječenje brojnih stanja, a i dio su prehrane Dalekog Istoka. Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida, uključujući fukoidane. Ovi sastojci tvore zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprječava kontakt i/ili proboj vanjskih štetnih tvari (npr. virusa, bakterija i dr.) na sluznicu nosa, pojačavajući pritom njezinu prirodnu funkciju i pomažu u zaštiti od sekundarnih otorinolaringoloških infekcija. Undaria pinnatifida i Spirulina platensis su alge koje se prikupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno Bretanje u Francuskoj i certificiranog su organskog podrijetla. 

Sinomarin® ENT se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lijekovima za dekongestiju (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova učinkovitost. 

Svojstva:

 • ublažava začepljenost nosa (nazalnu kongestiju) i povećan tlak u sinusima (putem osmoze)
 • omogućava temeljito čišćenje, uklanja kraste, sluz i nakupljene infektivne tvari, alergene i druge nečistoće
 • rastapa izlučenu sluz i olakšava njezino izbacivanje
 • umiruje sluznicu nosa nakon endonazalne operacije
 • vlaži sluznicu nosa i ublažava suhoću nosa
 • pomaže prirodni oporavak sluznice nosa.

Sinomarin® ENT se preporuča:
 • za prirodno ublažavanje sinonazalnih simptoma, uključujući začepljenje nosa (nazalnu kongestiju), uklanjanje guste sluzi i u slučajevima rinosinuitisa
 • za poticanje oporavka nakon endonazalne operacije i mehaničko uklanjanje čimbenika koji mogu dovesti do sekundarne infekcije i drugih komplikacija
 • u slučajevima kada su lijekovi za dekongestiju kontraindicirani (npr. povišen krvni tlak, srčane bolesti, dijabetes)
 • za poboljšanje učinkovitosti dekongestiva.

 • Ispušite nos kako biste uklonili sluz prije primjene Sinomarin Plus Algae ENT spreja.
 • Skinite zaštitnu foliju i uklonite zaštitni zatvarač
 • Stavite nazalni aplikator na vrh bočice.
 • Nagnite glavu lagano prema naprijed, iznad umivaonika i okrenite je u desno.
 • Aplikator lagano gurnite u lijevu nosnicu te ga čvrsto pritisnite.
 • Glavu okrenite na suprotnu stranu te primjenu ponovite u drugoj nosnici.
 • Izvadite nazalni aplikator iz nosnice, vratite se u uspravan položaj, ostavljajući otopinu da djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos.
 • Po potrebi postupak ponovite.
 • Uklonite nazalni aplikator s bočice te ga nakon svake upotrebe dobro operite toplom vodom i obrišite.

Preporučeno doziranje za djecu stariju od 12 godina i odrasle:
 • štrcati 1 do 2 puta u svaku nosnicu, 2 do 3 puta dnevno, ili po uputi liječnika.

Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

Samo za primjenu u nos. Isti nazalni aplikator ne koristiti kod više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece.

Napomena

Na početku primjene može se osjetiti blaga i privremena nadraženost.

Morska voda (odgovara 2,3 % otopini NaCl-a ), voda, pročišćena, Algomer™ kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifidaSpirulina platensis).

Sinomarin® Plus Algae ENT s Algomer™ kompleksom ne sadrži konzervanse.

Ne sadrži lijekove. Bez kemijskih aditiva. 100 % prirodan.

VEZANI SADRŽAJ

HIPERTONIČNA OTOPINA MORSKE VODE - SPAS ZA ZAČEPLJEN NOS

Brojne studije pokazuju odličan učinak 2,3-postotne otopine morske vode u poboljšanju prohodnosti nosa i smanjenju sekrecije, kao i potrebe za korištenjem drugih lijekova, a ukazuju i na odličnu podnošljivost

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 

Saznajte više

KORIŠTENJE HIPERTONIČNE OTOPINE ZA ISPIRANJE NOSA MOŽE SMANJITI RIZIK PRIJENOSA KORONAVIRUSA

U više radova objavljenih u novije vrijeme istraživana je učinkovitost ispiranja nosa i usne šupljine hipertoničnom otopinom u smanjenju simptoma infekcije respiratornim virusima, uključujući i obitelj koronavirusa kojoj pripada i SARS-CoV-2

Saznajte više