SINOMARIN® PLUS ALGAE ALLERGY RELIEF

30 ml

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s AlgomerTM kompleksom i dekspantenolom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili kroničnim alergijama. Može se koristiti bez prekida do 30 dana za odrasle i djecu od 6 godina.

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili kroničnim alergijama. Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze) hipertonične morske vode (2,3% otopina NaCl-a) s dobro dokumentiranim svojstvima i korisnim djelovanjem na sluznicu nosa ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu, uz dodatak dekspantenola. Sinomarin® Allergy Relief čisti šupljinu nosa i pomaže ukloniti alergene (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.

Morska voda korištena za Sinomarin® Allergy Relief prikupljena je iz zaljeva Cancale uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi  Undaria pinnatifidaSpirulina platensis. Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje zdravlja i liječenje brojnih stanja, a i dio su prehrane Dalekog Istoka. Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida uključujući fukoidane. Ovi sastojci stvaraju zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprječava kontakt i/ili prodor vanjskih štetnih tvari (npr. alergena, onečišćenja, virusa, bakterija i dr.) na sluznicu nosa, pomaže smanjenje simptoma alergijskog rinitisa i jača prirodnu funkciju. Undaria pinnatifidaSpirulina platensis se skupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini i Bretanje u Francuskoj te su certificiranog su organskog podrijetla.

Dekspantenol (provitamin B5) je 100 % prirodni sastojak poznat po svom umirujućem svojstvu i svojstvu vlaženja. Ublažava svrbež i lokalni nadražaj te vlaži sluznicu nosa.

Sinomarin® Allergy Relief se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lijekovima za liječenje alergije (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova učinkovitost.

Svojstva:

 • ublažava simptome alergijskog rinitisa uključujući začepljenje nosa (nazalnu kongestiju), tlak u sinusima, curenje iz nosa i kihanje
 • ublažava lokalnu nadraženost i umiruje sluznicu nosa
 • čisti šupljinu nosa uklanjajući alergene.
 • vlaži sluznicu nosa i ublažava suhoću
 • pomaže prirodni oporavak sluznice nosa.

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s Algomer™ kompleksom se preporuča za:
 • prirodno ublažavanje nazalnih simptoma povezanih sa sezonskim (npr. peludna groznica) ili kroničnim alergijama, kao što su začepljen nos, tlak u sinusima, curenje iz nosa, kihanje, svrbež nosa, lokalna nadraženost
 • uklanjanje nakupljene sluzi i u sluzi nakupljenih alergena (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa
 • primjenu u slučajevima kada su lijekovi za liječenje alergije kontraindicirani
 • poboljšanje učinkovitosti propisanih lijekova za liječenje alergije.

1. Ispušite nos da bi se uklonila sluz prije primjene Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief spreja.
2. Uklonite zaštitni zatvarač.
3. Držite spremnik uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača. 
4. Nagnite glavu lagano prema naprijed iznad umivaonika i okrenite je u desno.
5. Nježno stavite aplikator u lijevu nosnicu, paralelno s nosnom pregradom (septum) i čvrsto pritisnite.
6. Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primjenu u drugu nosnicu.
7. Izvadite aplikator iz nosa, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da otopina djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos.
8. Ponovite postupak ako je potrebno.
9. Aplikator dobro operite toplom vodom i osušite nakon svake uporabe.

Preporučena doza:
- za odrasle i djecu stariju od 6 godina - primjena kako je niže navedeno ili prema uputi liječnika - može se koristiti bez prekida do 30 dana:

 • 6-12 godina: uštrcati jednom u svaku nosnicu do 3 puta dnevno
 • >12 godina: uštrcati 2 do 4 puta u svaku nosnicu do 5 puta dnevno.

Samo za primjenu u nos. Isti nazalni aplikator ne koristiti za primjenu u više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na neki od sastojaka.

Napomena

Moguće je osjetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primjene.

Morska voda (odgovara 2,3 % - tnoj otopini NaCl-a), pročišćena voda, Algomer™ kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), dekspantenol.

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s Algomer™ kompleksom ne sadrži antihistaminike, steroide, konzervanse i kemijske aditive.

100 % je prirodan i ne uzrokuje štetne događaje kao što je omamljenost.

VEZANI SADRŽAJ

SUMNJIVA PREHLADA

Dok prehlada nestaje za nekoliko dana, alergijski simptomi traju dulje i u određenim se uvjetima mogu pojačati

Saznajte više

PELUDNA OPSADA - POGREŠNO SHVAĆENA PORUKA

U mnoštvu alergija (kažu, koliko tvari, toliko mogućnosti za alergiju) ipak prednjače one sezonske, na pelud, koje počinju s proljećem i traju do jeseni

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 

Saznajte više