SINOMARIN® PLUS ALGAE COLD & FLU RELIEF

30 ml

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief s AlgomerTM kompleksom, eukaliptusom, klasastom metvicom i timijanom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane s običnom prehladom i gripom. Za odrasle i djecu od 6 godina.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane s običnom prehladom i gripom. Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze) hipertonične morske vode (2,3 % otopina NaCl-a) s dobro dokumentiranim svojstvima i korisnim djelovanjem na sluznicu nosa ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu, uz dodatak eteričnih ulja i ekstrakata eukaliptusa, klasaste metvice i timijana.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief čisti šupljinu nosa i mehaničkim putem pomaže ukloniti infektivne tvari. 

Morska voda korištena za Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief prikupljena je iz zaljeva Cancale uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete, bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi Undaria pinnatifidaSpirulina platensis. Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje zdravlja i liječenje brojnih stanja, a dio su prehrane Dalekog Istoka. Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida, uključujući fukoidane. Ovi sastojci tvore zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprječava kontakt i/ili proboj vanjskih štetnih tvari (npr. virusa, bakterija i dr.) na sluznicu nosa, pomaže smanjenje simptoma prehlade i gripe te jača prirodnu funkciju sluznice nosa.

Undaria pinnatifida i Spirulina platensis su alge koje se prikupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno Bretanje u Francuskoj i certificiranog su organskog podrijetla. 

Eterična ulja dobivena iz biljaka Eucalyptus globulus i Mentha spicata te ekstrakt biljke Thymus vulgaris bogata su sastojcima (npr. 1,4-cineol, mentol, karvakrol i dr.) s dobro poznatim korisnim djelovanjem na sluznicu nosa i sposobnošću pružanja osjećaja svježine.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief također sadrži glicerol koji pruža dodatna svojstva vlaženja za nadraženu sluznicu nosa. Svi sastojci su 100 % prirodni.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief može se koristiti samostalno kao prirodna alternativa lijekovima dekongestivima (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) ili s njima u kombinaciji kako bi se poboljšala njihova djelotvornost.

Svojstva:

 • ublažava simptome prehlade i gripe, uključujući začepljenost nosa (nazalnu kongestiju), tlak u sinusima i curenje iz nosa
 • rastapa sluzavi sekret
 • čisti šupljinu nosa uklanjajući sluz i u sluzi nakupljene infektivne tvari (mehaničkim putem)
 • vlaži sluznicu nosa i ublažava suhoću nosa
 • pomaže prirodni oporavak sluznice nosa.

Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief se preporuča za:
 • prirodno ublažavanje nazalnih simptoma povezanih s prehladom i gripom (npr. začepljenje nosa, curenje iz nosa) i u slučajevima rinosinuitisa
 • uklanjanje infektivnih tvari (mehaničkim putem) koje mogu dovesti do sekundarne infekcije, npr. sinuitisa (upala sluznice sinusa), otitisa (upala uha)
 • u slučajevima kada je kontraindicirana primjena lijekova dekongestiva (npr. visoki krvni tlak, bolesti srca, šećerna bolest)
 • poboljšanje učinkovitosti lijekova dekongestiva.

 • Ispušite nos da bi se uklonila sluz prije primjene Sinomarin® Plus Algae Cold & Flu Relief spreja.
 • Uklonite zaštitni zatvarač.
 • Držite spremnik uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača.
 • Nagnite glavu lagano prema naprijed iznad umivaonika i okrenite je u desno.
 • Nježno stavite aplikator u lijevu nosnicu paralelno s nosnom pregradom (septum) i čvrsto pritisnite.
 • Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primjenu u drugoj nosnici.
 • Izvadite aplikator iz nosnice, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da otopina djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos.
 • Ponovite postupak ako je potrebno.
 • Aplikator dobro operite u toploj vodi i osušite nakon svake uporabe. 

Preporučeno doziranje za djecu stariju od 6 godina i odrasle:
 • 6–12 godina: uštrcati 2-3 puta u svaku nosnicu do 3 puta dnevno
 • >12 godina: uštrcati 2-4 puta u svaku nosnicu do 5 puta dnevno.

Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

Samo za primjenu u nos. Ne koristiti za primjenu u više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece.

Ne koristiti tijekom trudnoće, dojenja ili u slučaju poznate preosjetljivosti na neki od sastojaka.

Napomena

Moguće je osjetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primjene. 

Morska voda (odgovara 2,3 % otopini NaCl-a), voda, pročišćena, Algomer™ kompleks (ekstrakt algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), ekstrakt biljke Thymus vulgaris, eterično ulje biljke Eucalyptus globulus, eterično ulje biljke Mentha spicata, glicerol biljnog podrijetla, 1,3 propanediol. 

Sinomarin Plus Algae Cold & Flu Relief s Algomer™ kompleksom ne sadrži konzervanse. Ne sadrži lijekove. Bez kemijskih aditiva. 100 % prirodan.

VEZANI SADRŽAJ

ŠTO NAM JE ČINITI KAD SMO PREHLAĐENI

Na trajanje prehlade, što je oko sedam dana, baš i ne možemo utjecati, ali možemo na stupanj nelagode koju izaziva. Što može biti djelotvorno, od čega nema koristi, a što u najmanju ruku može škoditi?

Saznajte više

SINOMARIN - ZA UDAH S OLAKŠANJEM

Brojna ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak 

Saznajte više

RAZLIKUJETE LI PREHLADU OD GRIPE?

Gotovo svaki četvrti bolesnik javlja se liječniku opće/obiteljske medicine sa simptomima akutne respiratorne bolesti

Saznajte više