VISOCOR® OM60

1 tlakomjer

Uređaj za mjerenje krvnog tlaka na nadlaktici.

 Visocor OM60 omogućava mjerenje sistoličkog i dijastoličkog tlaka te pulsa na nadlaktici kod odraslih osoba. Uređaj mogu koristiti i zdravstveni radnici.

Uređaj se mora koristiti u skladu s metodama opisanima u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u druge svrhe.

Prije korištenja uređaja pažljivo pročitajte uputu za uporabu.

Uređaj nije prikladan za primjenu tijekom trudnoće te za novorođenčad i malu djecu. Ne koristiti uređaj u neposrednoj blizini visokofrekventnih elektrokirurških uređaja.

Nemojte koristiti uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom ako ste na liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore agregacije trombocita ili steroide. U tim uvjetima može se izazvati unutarnje krvarenje. 

Mjerenje krvnog tlaka u djece zahtijeva znanje specijaliste. Posavjetujte se s liječnikom ako želite izmjeriti krvni tlak djetetu.     

Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Ne ostavljajte uređaj bez nadzora u prisutnosti djece. Vrijednosti očitane na ovom uređaju ne daju dijagnozu i nisu zamjena za posjet liječniku. U slučaju nedoumice, molimo obratite se liječniku ili zdravstvenom radniku za pomoć.

Uređaj primljenjuje oscilometrijsku metodu za mjerenje krvnog tlaka i pulsa.
Klinički testirana točnost mjerenja ISO 81060-2.        
Prikaz nepravilnog pulsa. 
Funkcija grafičkog prikaza za jednostavnu kategorizaciju mjerenja ( WHO traffic light function).
Memorija za 120 mjerenja s prikazom prosječne vrijednosti.
Prilagođeno napuhivanje manžete.
Prikaz datuma i vremena mjerenja. 
Veličina manžete za opseg ruke 22 - 40 cm.     
Adapter za rad na struju (nije dostupan uz uređaj).                                                                                
 

Kardiovaskularni sustav ima važnu funkciju opskrbe svih tkiva i organa dovoljnom količinom krvi te funkciju prijenosa metabolita. Zbog toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Tlak krvi na stjenjke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u relaksirajućoj fazi, kad se srce ponovno puni krvlju, naziva se dijastolički tlak. Tijekom mjerenja određuju se obje vrijednosti.
Krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Na njega utječu mentalne i fizičke osobine, ali i okoliš, stalno se mijenja i nikada nije konstantan.
Razlozi za promijenjive  vrijednosti krvnog tlaka mogu biti kretanje, govor, uzimanje hrane, konzumiranje alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, temperatura okoline, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput pokreta i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana utječe na vaš krvni tlak: vrijednosti su najviše tijekom dana, tijekom popodneva i navečer malo se snize. niske su dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon ustajanja. Stoga, jednokratno i neredovito mjerenje malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad redovito mjerite krvni tlak. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

BOLESTI SRCA I KRVNIH ŽILA POD NADZOROM

Normaliziranjem krvnog tlaka i povišenih vrijednosti kolesterola i triglicerida smanjuje se vjerojatnost koronarne bolesti (angine pektoris i infarkta miokarda) za više od 50 posto

Saznajte više

STOP LOŠIM NAVIKAMA

Što toliko pogrešno radimo da uspijevamo uništiti cijeli jedan organski sustav, kao što je srčanožilni. Kako je to moguće?

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK - SIGNAL MOGUĆEG POREMEĆAJA

Ako postoje izraženi znakovi ili simptomi niskog krvnog tlaka, korisno je voditi evidenciju simptoma te je poželjno posjetiti liječnika jer mogu upućivati na ozbiljnije poremećaje

Saznajte više