ZIZ BLOCK

100 ml

Repelent protiv komaraca za nanošenje izravno na kožu. Pruža zaštitu od komaraca do osam sati nakon nanošenja.

Proizvod je dizajniran za odbijanje komaraca i pogodan je za izravno nanošenje na kožu.

Ne smije se koristiti kod djece mlađe od 12 godina. Za osobe od 12 i više godina preporučuje se nanošenje proizvoda jednom dnevno. Za odrasle, primijeniti dva puta dnevno.

Nanesite proizvod raspršivanjem na kožu s udaljenosti od 15 cm. Za nanošenje na lice i vrat raspršite proizvod na dlan, a zatim ravnomjerno nanesite (na lice i vrat). 

Izbjegavajte dodir s očima.

Ne nanosite na oštećenu ili nadraženu kožu.

Nakon korištenja, dobro operite ruke.

Ne nanosite proizvod na dječje ruke.

Ne raspršujte proizvod po odjeći.

Izravni i neizravni štetni popratni učinci

Akutni simptomi - proizvod može izazvati lokalnu nadraženost konjunktive i njezino crvenilo.                                                                

Mjere prve pomoći

  • Kontaminacija kože. Odmah skinuti svu zagađenu odjeću i cipele. U slučaju direktnog dodira proizvoda s kožom operite zahvaćeno područje vodom.
  • Kontaminacija očiju. Ukloniti kontaktne leće ako ih nosite. Ispirite oči čistom vodom ili sredstvom pogodnim za ispiranje očiju najmanje 15 minuta držeći otvorene vjeđe. Nemojte trljati oči. Izbjegavajte jaki mlaz vode jer postoji opasnost od oštećenja rožnice. Ako se pojave neželjeni simptomi, posavjetujte se s oftalmologom.
  • Udisanje. U slučaju pojave simptoma trovanja, premjestite unesrećenog iz područja izlaganja na svježi zrak. Ako simptomi potraju ili se pogoršaju, posavjetujte se s liječnikom.
  • Gutanje. Isperite usta i grlo vodom. Ne izazivajte povraćanje. Nikada ne dajte ništa na usta osobi bez svijesti. U slučaju zdravstvenih tegoba potražite pomoć liječnika.

N,N-dietil-m-toluamid (DEET) 200 g/L.

VEZANI SADRŽAJ

TOP 6 ETERIČNIH ULJA PROTIV UBODA KOMARACA

Uvažavajući specifičnosti dječje kože, zaštita od uboda insekata poželjna je već od rođenja, i to primjenom mješavine esencijalnih, sigurnih, nenadražujućih, netoksičnih i djelotvornih ulja

Saznajte više

KOMARCI - POTENCIJALNO VELIKA OPASNOST

U svjetskim razmjerima, komarci su zdravstveno najvažnija skupina kukaca jer su prijenosnici (vektori) uzročnika različitih zaraznih bolesti

Saznajte više

DENGA GROZNICA - KOMARCI PRIJETE

Azijski tigrasti komarac, koji je vrlo agresivna dnevna vrsta i prijenosnik denga virusa, prvi je put zabilježen 2004. u Zagrebu, a od 2005. širi se duž jadranske obale

Saznajte više