NATURA FAMILY GEL

50 ml

Njeguje nadraženu kožu, potiče obnovu kože, umiruje kožu nakon predugog izlaganja suncu.

Natura Family gel njeguje nadraženu kožu, potiče obnovu kože, umiruje kožu nakon predugog izlaganja suncu.

Svojim djelatnim tvarima objedinjuje djelotvornost više različitih biljnih ekstrakata i eteričnih ulja.

Sadrži ekstakt hamamelisa (sjevernoameričke lijeske) i kamilice te eterično ulje lavandina, eukaliptusa i citronele. Uz umirujuće djelovanje, ovi sastojci pružaju i dodanu vrijednost, jer osiguravaju i repelentni učinak kraćeg djelovanja, tj. odbijaju insekte. Zbog svojih prirodnih sastojaka, Natura Family gel idealan je odabir i za njegu osjetljive dječje kože.

Nanijeti potrebnu količinu gela u debljem sloju na zahvaćeno područje kože i ostaviti da se upije tijekom nekoliko minuta.

Upozorenja

Samo za vanjsku upotrebu. Ne smije se primijeniti na otvorenu ranu. Čuvati na hladnom mjestu izvan dohvata djece.

Aqua, Chamomilla recutita extract, Hamamelis virginiana extract, Lavandula hybrida oil, Carbomer, Caprylyl glycol, Eucalyptus globulus oil, Cymbopogon schoenanthus oil, Sodium hydroxide.

Prirodni sastojci. Bez konzervansa.

Natura Family gel njeguje i umiruje nadraženu kožu. Potrebno ga je nanijeti u debljem sloju na nadraženo područje kože i ostaviti da se upije nekoliko minuta.

Siguran je za korištenje u djecu i odraslih osoba, a moguće neželjene pojave su rijetke i blage (može doći do dodatne iritacije prilikom nanošenja na kožu uslijed preosjetljivosti na pojedinu aktivnu tvar, poput rijetkih alergija na Asteraceae).

Preporuka: Natura Family gel je najbolje prvo isprobati na maloj površini kože i ukoliko ne nastupi neželjena reakcija može se nastaviti koristiti u većoj količini.

Dodatna napomena: ukoliko nadražaj kože potraje dulje od nekoliko dana unatoč uporabi Natura gela, potrebno je zatražiti savjet stručnjaka.
Biljni pripravci za primjenu na kožu mogu se koristiti kod blažih oblika atopijskog dermatitisa (gdje nije potrebna kortikosteroidna terapija) i kada je bolest u fazi mirovanja, uz primjenu primjerenih mjera za ublažavanje tegoba atopijskog dermatitisa.

Da bi se izbjegla iritacija kože, eterična ulja se miješaju s biljnim uljima ili koriste u gel sustavima, što je slučaj i kod Natura Family gela. Gelove čine specifične tvari koje imaju sposobnost bubrenja u vodi, čime nastaje molekularni matriks za uklapanje djelatnih tvari. Ovaj oblik kozmetičkog proizvoda je prikladan za praktično nanošenje na kožu jer ne ostavlja masni trag i brzo se upija.

Ukoliko Vaše dijete ima bilo koji problem s kožom, svakako predlažemo da se posavjetujete s dermatologom prije korištenja bilo kakvih proizvoda za kožu.
Natura Family gel sadrži ekstrakt kamilice i hamamelisa uz eterično ulje lavandina, eukaliptusa i citronele. Sastav je osmišljen s ciljem zajedničkog učinka sastavnica Natura Family gela, koji se temelji na umirujućem djelovanju biljnih ekstrakata te repelentnom djelovanju eteričnih ulja.

Prilikom uboda insekata ili izlaganja suncu nastaju tipični simptomi: crvenilo, oticanje, svrbež, peckanje i bol na mjestu upale. Biljne djelatne tvari iz Natura Family gela ublažavaju lokalne simptome.

VEZANI SADRŽAJ

TOP 6 ETERIČNIH ULJA PROTIV UBODA KOMARACA

Uvažavajući specifičnosti dječje kože, zaštita od uboda insekata poželjna je već od rođenja, i to primjenom mješavine esencijalnih, sigurnih, nenadražujućih, netoksičnih i djelotvornih ulja

Saznajte više

KOMARCI - POTENCIJALNO VELIKA OPASNOST

U svjetskim razmjerima, komarci su zdravstveno najvažnija skupina kukaca jer su prijenosnici (vektori) uzročnika različitih zaraznih bolesti

Saznajte više

ALERGIJA NA UBOD INSEKTA

Na mjestu uboda insekta obično nastaje toksična reakcija, a samo kod osjetljivih osoba i alergijska reakcija. Što treba poduzeti?

Saznajte više