GINGER + B6 VITAMIN TABLETE ZA ŽVAKANJE

15 tableta za žvakanje

Dodatak prehrani sa sladilima, koji sadrži đumbir i vitamin B6.

Ginger + B6 vitamin tablete za žvakanje sadrži đumbir, koji doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava i vitamin B6, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te regulaciji hormonske aktivnosti.

Uzeti 1 tabletu za žvakanje prema potrebi ili jedan sat prije putovanja, najviše 4 tablete dnevno.

Napomene

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenja

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.
Prekomjerna konzumacija može imati laksativan učinak.

Inulin, sladilo: ksilitol; suhi ekstrakt korijena đumbira (Zingiber officinale), aroma (prah soje), regulator kiselosti: limunska kiselina, aroma limuna, tvar protiv zgrudnjavanja: talk; emulgator: magnezijeve soli masnih kiselina; piridoksin-hidroklorid, sladilo: sukraloza.

Ginger + B6 je dodatak prehrani koji se, s obzirom na svoj sastav, može dati djeci starijoj od 6 godina. Naravno, mogu ga koristiti i sve ostale dobne skupine (tinejdžeri, adolescenti, odrasla populacija). Predlaže ga se dati u slučajevima mučnine, napuhnutosti ili bolova u trbuhu. Ginger + B6 poželjno je dati i tijekom dužeg puta čime se može spriječiti nastajanje mučnine i povraćanja.
Europski znanstveni fitoterapijski odbor (ESCOP) definira namjenu đumbira primarno za ublažavanje mučnine izazvane putovanjem (bolest putovanja). Temeljem iskustva dugotrajne uporabe, Odbor za biljne lijekove pri Europskoj agenciji za lijekove također zaključuje da se đumbir može upotrebljavati u odraslih i djece starije od 6 godina za ublažavanje blažih tegoba u želucu i crijevima. Točan mehanizam djelovanja đumbira nije u potpunosti poznat, ali se pretpostavlja da djeluje tako što blokira receptore hormona serotonina, koji su uključeni u kontrakcije glatkih mišiča u želucu i crijevima. Kada se serotonon veže za te receptore, to dovodi do mučnine i povraćanja.

Kad su u pitanju Ginger + B6 tablete za žvakanje, djelovanje đumbira se dodatno pospješuje i dodatnim povoljnim djelovanjem vitamina B6.

VEZANI SADRŽAJ

ĐUMBIR - MODERNO RUHO TRADICIONALNE BILJKE

Moderna znanost daje pokriće tradicionalnoj upotrebi đumbira potvrđujući njegova brojna pozitivna djelovanja i važno mjesto kod brojnih zdravstvenih stanja i tegoba, što ga je „vratilo u modu” kao biljku koja nadilazi svoju kulinarsku prepoznatljivost

Saznajte više

ĐUMBIR - DREVNI SIMBOL VITALNOSTI

Iako pokazuje djelovanje i izvan probavnog sustava, uvijek će nas golicati činjenica koliko je upravo djelovanje đumbira u probavnom sustavu zaduženo za sve ostale kliničke učinke

Saznajte više

BOLEST KRETANJA, MORSKA BOLEST, KINETOZA

Bolest kretanja, morska bolest ili kinetoza posljedica je slanja proturječnih podataka iz osjetnih organa prema mozgu u situaciji posebnog načina kretanja, kada središnji živčani sustav reagira aktiviranjem centra za mučninu i povraćanje

Saznajte više