NASAFYTOL KAPSULE

45 kapsula

Dodatak prehrani s kvercetinom, kurkumom i vitaminom D. Sadrži Vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Fitoterapija je široko rasprostranjena. Biljke su i drevni lijekovi i vrlo suvremeni izvori zdravlja.

Osim svojih poznatih učinaka, biljke nude ogromnu prednost nježnijeg djelovanja s minimalnim negativnim učincima. Biljni pripravci mogu se nalaziti u različitim oblicima. Standardizirani ekstrakti se dobivaju koncentriranjem macerata pripremljenog iz biljke ili njezinih ljekovitih dijelova. Time je moguće izdvojiti većinu korisnih komponenti i uvijek kontrolirati sadržaj aktivnih sastojaka. Ova metoda omogućuje da se osigura uvijek ista kvaliteta proizvoda.

Curcuma longa, poznata i kao indijski šafran, u mnogim kuhinjama svijeta, osobito u Aziji i na Bliskom istoku, koristi se kao začin, samostalno ili u začinskim mješavinama. Specifična je po tome što se dodaje i u slatka i u slana jela. U tradicionalnoj kineskoj i indijskoj medicini kurkuma zauzima posebno mjesto te se koristi u ljekovitim pripravcima. Korijen biljke sadrži aktivne tvari kurkuminoide, od kojih je najzastupljeniji kurkumin.

Kvercetin iz ekstrakta japanskog bagrema (Sophora Japonica) spada u skupinu spojeva naziva flavonoidi. Nalazi se u sastavu različitih biljaka i hrane, poput crvenog vina, luka, zelenog čaja, jabuka, bobičastog voća, ginkga, gospine trave, bazge i sl.

Kurkuma, odnosno kurkumin i kvercetin su predmet velikog interesa istraživača.

Dnevno popiti 2 do 4 kapsule s velikom čašom vode.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenja

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se dojiljama. Ne koristiti za vrijeme trudnoće.

Emulgator: polisorbat 80, goveđa želatina (ovojnica kapsule); tvar za zadržavanje vlage: glicerin; kvercetin; suhi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa) standardiziran na kurkumin; pročišćena voda; regulator kiselosti: limunska kiselina; bojila: žuti željezov oksid i bakrov kompleks klorofila; kolekalciferol.

Sastojci u maksimalnoj preporučenoj dnevnoj dozi (= 4 kapsule):

  • ekstrakt japanske sofore - 273,68 mg
    • od čega 95 % čisti kvercetin - 260 mg
  • ekstrakt rizoma kurkume 186,68 mg
    • od čega 90 % kurkumin - 168 mg
  • vitamin D - 9 µg.

Nasafytol sadrži jedinstvenu kombinaciju bioaktivnih sastojaka.

Kurkumin i kvercetin, da bi bili djelotvorni, moraju biti bioraspoloživi. Bioraspoloživost ovih molekula u njihovu izvornom, prirodnom obliku je slaba.

U Nasafytolu kvercetin i kurkumin nalaze se u bio-optimiranoj formulaciji, u tekućoj mikroemulziji. Ova tehnologija omogućuje višestruko veću bioraspoloživost aktivnih sastojaka u odnosu na njihove prirodne oblike, ali i slične proizvode.

VEZANI SADRŽAJ

KVERCETIN ZDRAVLJE ČUVA

Kvercetin je vrlo jaka antioksidativna tvar koja je pokazala raznovrsno pozitivno djelovanje na ljudski organizam

Saznajte više

KURKUMA - VIŠE OD ZAČINA

Karotenoidi iz kurkume nadopunjuju se i djeluju u sinergiji s aktivnim tvarima biljke, kojima se u posljednje vrijeme pridaje sve veća važnost, a među ostalim, ističe se i njezino ljekovito djelovanje

Saznajte više

IMUNITET - KLJUČ VAŠEG ZDRAVLJA

Iako mislimo da o imunitetu mnogo toga znamo, i dalje postoji dosta toga što istraživači ne znaju, a trude se saznati o zamršenosti i umreženosti reakcija imunološkog odgovora

Saznajte više