PROKTIS-M® ČEPIĆI

10 čepića

Proktis-M su čepići za rektalnu primjenu. Pomažu pri procesima ponovne epitelizacije i zacjeljivanja oštećenja anorektalnog kanala, a djeluju i protuupalno.

ŠTO SU PROKTIS-M ČEPIĆI I ZA ŠTO SE KORISTE
Proktis-M čepići djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u obilnim količinama nalazi u brojnim tkivima u organizmu. Hijaluronska kiselina djeluje kao strukturalna potpora koja tkivu daje tonus, trofizam i elastičnost. Brojna klinička ispitivanja pokazala su sposobnost hijaluronske kiseline da ubrzava i poboljšava proces ponovne epitelizacije i obnavljanja tkiva.
INDIKACIJE
Pomoćno liječenje tijekom zacjeljivanja anorektalnog kanala nakon proktološke operacije; unutarnjih i vanjskih hemoroida; proktitisa; kriptitisa; analnih ragada; fisura (raspuknuća); perianalnih fistula.

KAKO SE MORA PRIMJENJIVATI
Izvadite čepić tako da povučete dva unaprijed razrezana jezička blistera. Stavite čepić u rektum.  Operite ruke prije i nakon primjene medicinskog proizvoda.

KADA I KOLIKO DUGO
Primijenite jedan čepić dnevno, po mogućnosti uvečer prije spavanja ili prema uputi liječnika. Trajanje primjene ovisi o razvoju simptoma. Proktis-M čepići, ako je potrebno,  mogu se primjenjivati dulje vrijeme.

KADA SE NE SMIJE PRIMJENJIVATI
Nemojte primijeniti u slučaju osobne preosjetljivosti na neki od sastojaka medicinskog proizvoda.

Trudnoća i dojenje
U tom slučaju, savjetuje se obratiti se liječniku.

Učinci na sposobnost upravljanja vozilima i korištenje opreme ili strojeva
Nisu potrebne posebne mjere opreza. 

INTERAKCIJE S DRUGIM PROIZVODIMA
Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga se savjetuje obratiti se liječniku prije primjene Proktis- M čepića zajedno s drugim medicinskim proizvodima ili lijekovima za rektalnu primjenu. 

UPOZORENJA
Čuvati izvan dohvata djece. Izbjegavati dodir s očima. Ne smije se progutati.

Natrijeva sol hijaluronske kiseline 5 mg, gotu kola (Centella asiatica), neven, aloe vera, čajevac, polusintetski gliceridi, butilhidroksitoluen.

Proktis-M čepići sadrže 5 sastojaka: hijaluronsku kiselinu, gotu kolu, neven, aloe veru i čajevac. Sinergijski učinak 5 sastojaka potiče sintezu kolagena i ubrzava proces zacjeljivanja, djeluje protuupalno i smanjuje stvaranje edema, djeluje antibakterijski i antifungalno. Čepići ne ostavljaju mrlje na donjem rublju. Mogu se koristiti dulje vrijeme, ovisno o  trajanju simptoma

Proktis-M čepići se primjenjuju jednom dnevno - prije spavanja. 
Cicatridina mast. Proktis-M čepići se ne preporučuju kod male djece. Preporuka za početak korištenja Proktis-M čepića je 14 godina.

VEZANI SADRŽAJ

VELIK PROBLEM O KOJEM SE MALO GOVORI

Uspravno držanje među glavnim je čimbenicima nastanka hemoroida, jer se stajanjem povećava tlak u hemoroidalnim venama

Saznajte više

PRIRODNI OVLAŽIVAČ TIJELA

Hijaluronska kiselina jedna je od najvažnijih hidrofilnih molekula u prirodi i ima brojne pogodnosti za ljudsko tijelo

Saznajte više

AMBASADORICA INDIJSKE FITOTERAPIJE

Tko se ne bi divio gotu kola biljci koja istodobno pomaže kod venskih tegoba i hemoroida, regenerira kožu, ima anti-age učinak izvana i iznutra, i uza sve to poboljšava naše kognitivne funkcije

Saznajte više