PROKTIS-M® ČEPIĆI

10 čepića

Proktis-M čepići namijenjeni su za rektalnu primjenu. Pomažu pri procesima ponovne epitelizacije i zacjeljivanja oštećenja anorektalnog kanala, a djeluju i protuupalno.

Što su Proktis-M čepići i za što se koriste?

Proktis-M čepići djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim  količinama nalazi u brojnim tkivima tijela. Zahvaljujući sposobnost zadržavanje vode, hijaluronska kiselina stvara film koji hidratizira, ubrzava i poboljšava proces ponovne epitelizacije i obnavljanja tkiva.

Indikacije

Pomoćno liječenje tijekom zacjeljivanja anorektalnog kanala nakon proktološke operacije, unutarnjih i vanjskih hemoroida, proktitisa, kriptitisa, analnih ragada, fisura (raspuknuća), perianalnih fistula.

Kako se primjenjuju Proktis-M čepići?

Izvadite čepić tako da povučete dva unaprijed odrezana jezička blistera. Stavite čepić u rektum.  Operite ruke prije i nakon primjene medicinskog proizvoda.

Kada i koliko dugo se primjenjuju Proktis-M čepići?

Odrasle osobe: primijeniti jedan čepić dnevno ili prema preporuci liječnika, najbolje navečer prije spavanja. Izbjegnite predugo držanje čepića prstima jer bi se mogao otopiti.

Trajanje primjene ovisi o razvoju simptoma. Proktis-M čepići, ako je potrebno,  mogu se primjenjivati dulje vrijeme. U svakom slučaju, nakon 30 dana kontinuirane uporabe prekinite liječenje i obratite se liječniku.

Kada se ne smiju primjenjivati Proktis-M čepiću?

Ne primijenjivati u slučaju individualne preosjetljivosti na jedan od sastojaka.                                             

Interakcije s drugim proizvodima

Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporuka obratiti se liječniku prije primjene Proktis- M čepića zajedno s drugim medicinskim proizvodima ili lijekovima za rektalnu primjenu

Neželjeni učinci

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajna, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju.

Ako se pojave drugi neželjeni učinci, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja

Proizvod je isključivo za primjenu u rektum.

Čuvati izvan dohvata djece. 

Spriječiti dodir s očima.

Ne gutati.

U slučaju trudnoće ili dojenja, budući da nisu provedena posebna klinička ispitivanja, treba se obratiti liječniku prije primjene proizvoda.

Natrijeva sol hijaluronske kiseline 5 mg, gotu kola (Centella asiatica), neven, aloe vera, čajevac, polusintetski gliceridi, butilhidroksitoluen.

Proktis-M čepići sadrže pet sastojaka čiji sinergijski učinak potiče sintezu kolagena i ubrzava proces zacjeljivanja, djeluje protuupalno i smanjuje stvaranje edema, djeluje antibakterijski i antifungalno. 

Čepići ne ostavljaju mrlje na donjem rublju.

Mogu se koristiti dulje vrijeme, ovisno o  trajanju simptoma.

Proktis-M čepići primjenjuju se jednom dnevno - prije spavanja. 
Preporučuje se Cicatridina mast. Proktis-M čepići primjenjuju se samo kod odraslih.

VEZANI SADRŽAJ

USPRAVNO DRŽANJE POGODUJE HEMOROIDIMA

Stajanjem se u hemoroidalnim venama povećava tlak koji se prenosi na stijenke krvnih žila pa one popuštaju i izbočuju se stvarajući hemoroide

Saznajte više

HIJALURONSKA KISELINA - MOLEKULA ZA VIŠESTRUKU PRIMJENU

S obzirom na sveprisutnost hijaluronske kiseline u našem tijelu, logično se nametnula ideja njezine primjene u medicinske svrhe

Saznajte više

GOTU KOLA - AMBASADORICA INDIJSKE FITOTERAPIJE

Tko se ne bi divio gotu kola biljci koja istodobno pomaže kod venskih tegoba i hemoroida, regenerira kožu, ima anti-age učinak izvana i iznutra, i uza sve to poboljšava naše kognitivne funkcije

Saznajte više