DEXERYL® KREMA

250 g, 500 g

Emolijentna krema. Za liječenje simptoma suhe ili atopične kože. Bez mirisa. Bez parabena. Medicinski proizvod.

Za što se koristi Dexeryl krema?

Dexeryl se koristi kao zaštitna krema za kožu za liječenje znakova i simptoma suhoće kože (xerosis), osobito kod različitih bolesti kože (kao što je atopijski dermatitis, ihtioza...) i eritema uzrokovanog radioterapijom. Od rođenja.

Kako Dexeryl krema djeluje na kožu?

Dexeryl krema formulirana je za liječenje znakova i simptoma suhoće kože (xerosis). 

Učinak bijelog mekog parafina i tekućeg parafina je stvaranje filma koji:

  • fizički inhibira isparavanje i tako sprječava dehidraciju (gubitak vode)
  • ima učinak barijere protiv vanjskih oštećenja.

Hidrirajući učinak glicerola pomaže u održavanju ravnoteže vlage u koži. Zbog svoje formulacije Dexeryl krema također smanjuje iritaciju i pomaže u sprječavanju iritacije.

Krema je samo za vanjsku uporabu.

Primijenite tanki sloj kreme na područje kože koje se liječi jednom ili dva puta dnevno, ili češće ako je potrebno, ali nikada više od 6 puta dnevno.

Kada ne koristiti Dexeryl kremu?

Ne primjenjujte ako ste alergični na bilo koji od sastojaka. S obzirom na nedostatak relevantnih podataka bolje je ne koristiti kremu zajedno s drugim proizvodima koji se stavljaju na kožu. Ako niste sigurni, obratite se zdravstvenom radniku za savjet. 

Upozorenja i posebne upute za uporabu

  • ne primjenjivati na rane, sluznice i oči
  • ne gutati 
  • čuvati izvan dohvata djece.

Obavijestite svog zdravstvenog radnika o bilo kojem štetnom događaju. Ako imate razloga vjerovati kako se dogodio ozbiljan štetan događaj povezan s primjenom ovog proizvoda, molimo prijavite to nacionalnom nadležnom tijelu i proizvođaču.

Glicerol; bijeli mekani parafin; parafin tekući; glicerolmonostearat; stearatna kiselina; dimetikon; makrogol 600; trolamin; akrilamid/akriloildimetil taurat kopolimer; izoheksandekan; polisorbat; pentilenglikol; etilheksilglicerin; karbomer; voda; pročišćena.

Medicinski proizvod.

Emolijentna krema za liječenje simptoma suhe i atopične kože. Snažno i dugotrajno ovlažujuće djelovanje. Obnavlja funkciju kožne barijere.

Klinički dokazana djelotvornost. Ekonomična za dugotrajno liječenje.

Bez mirisa. Bez parabena.

VEZANI SADRŽAJ

SNAŽNO ORUŽJE PROTIV SUHE KOŽE

Kako bi se održala vlažnost kože, emolijense treba što češće nanositi no valja imati na umu da je primjena vrlo individualna

Saznajte više

SUMNJA NA ATOPIJU

Donosimo deset ključnih pitanja koja će vam vjerojatno postaviti pedijatar pri prvom susretu s vašim djetetom ako postoji sumnja na atopijski dermatitis

Saznajte više

KAKO ŽIVJETI S PSORIJAZOM

Činjenica da je psorijaza vidljiva i da može značajno narušiti vanjski izgled bolesnika utječe i na njegovu sliku o sebi i negativno se odražava na samopoštovanje

Saznajte više