REIDRATO

10 vrećica x 6,5 g

Hrana za posebne prehrambene potrebe s glukozom i mineralima za oralnu rehidraciju

Hrana za posebne prehrambene potrebe s glukozom i mineralima za oralnu rehidraciju. Za dijetalnu prehranu bolesnika s gubitkom elektrolita i vode kod proljeva, od navršene 3. godine života.

Primjenjuje se u starosnoj dobi od navršene 3. godine života. Sadržaj jedne vrećice otopi se u 250 ml prokuhane i ohlađene vode. Preporučuje se 1 vrećica na dan, te prema stupnju dehidracije i ovisno o dobi djeteta. U slučaju teškog proljeva savjetuje se da tijekom prva 4 sata dijete popije 50 do 100 ml otopine po kg tjelesne težine. Tijekom slijedećih 12 sati 10 do 50 ml/kg tjelesne težine, a zatim 10 ml/kg tjelesne težine nakon svakog proljeva. 

Prije uporabe o doziranju upitati liječnika ili ljekarnika. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Glukoza, maltodekstrin, natrijev klorid, natrijev citrat, kalijev citrat, kalijev klorid, aroma naranče, sladilo: acesulfam kalij. Ne sadrži gluten.

Ugodan citrusni okus naranče čini Reidrato izuzetno prihvatljivim za primjenu. Sastav je u skladu s WHO i ESPGHAN preporukama. Rano korištenje u ranoj fazi bolesti sprječava dehidraciju, što podrazumijeva manje hospitalizacije i komplikacija.

VEZANI SADRŽAJ

ROTAVIRUS - VELIKA NAPAST ZA MALENE

Ako dijete pati od teškog proljeva ili mučnine, uputno je neodgodivo posjetiti liječnika, a ne čekati da se pojave znakovi dehidracije

Saznajte više

ORALNA REHIDRACIJSKA OTOPINA JEDNOSTAVNO NAJBOLJE RJEŠENJE

Otopine oralnih rehidracijskih soli u današnje vrijeme podrazumijevaju prvi i osnovni korak u prevenciji i liječenju dehidracije uzrokovane povraćanjem i proljevom, ali i za suzbijanje proljeva

Saznajte više

PRVI KORAK U LIJEČENJU AKUTNOG PROLJEVA

Oralna rehidracijska terapija primjenom ORS-a praktički je posve zamijenila intravenski način rehidracije

Saznajte više