PAPILOCARE® GEL ZA RODNICU

7 jednodoznih aplikatora po 5 ml, 21 jednodozni aplikator po 5 ml

Gel za sprječavanje i pomoćno liječenje lezija uzrokovanih HPV-om.

Za što se primjenjuje Papilocare?

Papilocare se primjenjuje za:

  • kontroliranje i pomoć pri ponovnoj epitelizaciji transformacijske zone vrata maternice kako bi se spriječio rizik od lezija uzrokovanih HPV-om (eng. LSIL - skvamozna intraepitelna lezija niskog stupnja)
  • pomoćno liječenje intraepitelnih lezija uzrokovanih HPV-om
  • obnavljanje i ponovnu epitelizaciju lezija sluznice vrata maternice i rodnice
  • liječenje suhoće sluznice vrata maternice i rodnice
  • ponovno uspostavljanje ravnoteže mikrobiote rodnice
  • poboljšanje zdravlja rodnice
  • stvaranje uvjeta za brzo ozdravljenje lezija uzrokovanih grebanjem zbog osjećaja pečenja ili svrbeža
  • stvara zaštitni sloj koji brzo smanjuje nelagodu, stvarajući odgovarajuće uvjete za poticanje prirodnog procesa ozdravljenja.

Kako djeluje Papilocare?

Papilocare je gel koji djeluje tako što stvara sloj na sluznici vrata maternice, oblikujući obrambenu barijeru za sprječavanje rizika od integracije HPV-a. Na taj način prekida se integracija HPV-a i stvaranje novih lezija, a pomaže i ponovnu epitelizaciju postojećih lezija. Također potiče obnavljanje mikrobiote rodnice.

Kome je namijenjen Papilocare?

Primjena Papilocare-a preporučuje se ženama (starijima od 18 godina) zaraženima humanim papiloma virusom (HPV), bez obzira na to imaju li lezije uzrokovane virusom (eng. ASCUS - atipične skvamozne stanice neodređenog značenja ili eng. LSIL - skvamozne intraepitelne lezije niskog stupnja).

Liječenje traje 6 mjeseci, a po potrebi i dulje, prema uputi liječnika. Za postizanje željenih rezultata važno je dovršiti ukupno trajanje liječenja. Preporučuje se započeti liječenje nakon mjesečnice.

Prvi mjesec: primjenjuje se jedan aplikator dnevno tijekom 21 uzastopnog dana, nakon čega slijedi odmor od 7 dana.
Naredni mjeseci (drugi do šesti): primjenjuje se po jedan aplikator svakog drugog dana tijekom 21 dana.

Preporuka za suzdržavanje od liječenja Papilocare-om tijekom mjesečnice je zbog ugode pacijentice, a ne zbog bilo koje kliničke inkompatibilnosti. 

Idealno je primijeniti Papilocare neposredno prije odlaska na spavanje. 

Papilocare je kompatibilan s prezervativima.

Kako primjenjivati Papilocare?

Papilocare je dostupan kao jednodozni aplikator za primjenu u rodnicu. Sve aplikatore koji su otvoreni ili oštećeni treba baciti. Aplikator je dizajniran za lakšu primjenu proizvoda.

Prije primjene, lezite na leđa. Umetnite aplikator u rodnicu te pritisnite i istisnite sadržaj aplikatora. Izvadite aplikator iz rodnice dok i dalje pritiskate aplikator kako se ne bi natrag usisao upravo primijenjeni proizvod.

Moguće je da mala količina gela ostane u aplikatoru. To ne znači da je primijenjena doza manja od preporučene jer iz aplikatora se oslobađa količina dovoljna za prekrivanje sluznice vrata maternice i rodnice (3 ml). 

Nakon primjene aplikator treba baciti. Aplikator se ne smije ponovno primijeniti niti dijeliti s drugim pacijenticama.

Upozorenja

Papilocare ne smiju primijeniti osobe s poznatom preosjetljivošću na bilo koji od njegovih sastojaka. 

Ako nakon primjene osjetite nelagodu, prekinite primjenu i obratite se liječniku.

Nisu dostupni podaci o primjeni Papilocare-a zajedno s kontracepcijskim sredstvima za primjenu u rodnicu (npr. vaginalni prsten, ženski prezervativ). Stoga se primjena Papilocare-a ne preporučuje ženama koje rabe ovu vrstu kontracepcije. 

U slučaju trudnoće, prije primjene Papilocare-a potrebno je obratiti se liječniku, a primjenu treba razmotriti samo pod strogim nadzorom liječnika.

Štetni događaji

Sigurnosni profil Papilocare-a je dobar i nisu uočene ozbiljnije pojave štetnih događaja u kliničkim ispitivanjima s proizvodom ili od njegovog stavljanja u promet.

Jedini štetni događaj prijavljen nakon stavljanja proizvoda u promet je nadraženost nakon primjene, s učestalošću koja ne prelazi 1 od 10.000 slučajeva. Ova reakcija češća je kod žena s vrlo osjetljivim ili značajno oštećenim genitalnim područjem ili kod pacijentica u postmenopauzi koje imaju visoki pH rodnice (pH 7). Ako se ovo dogodi, prorijedite primjenu doze (na svaka 3 dana) i obratite se liječniku.

Niosomi hijaluronske kiseline, niosomi β-glukana, fitosomi gotu kole (Centella asiatica), ekstrakt gljive Coriolus versicolor, ekstrakt biljke nim, BioEcolia®, ekstrakt biljke Aloe vera.

Papilocare je jedini medicinski proizvod na našem tržištu registriran za  sprječavanje i pomoćno liječenje lezija uzrokovanih HPV-om.

Klinički dokazi

Provedeno je nekoliko kliničkih ispitivanja s Papilocare-om koja podupiru njegovu kliničku djelotvornost i sigurnost.

U nekoliko ispitivanja, koja je proveo proizvođač, primijećeno je poboljšanje ponovne epitelizacije sluznice vrata maternice i rodnice nakon primjene Papilocare-a. U ispitivanju koje uspoređuje obnavljanje sluznice kod neliječenih žena i žena liječenih Papilocare-om, uočeno je da je kod žena koje su primjenjivale Papilocare veći postotak onih kod kojih su HPV-om izazvane lezije zacijelile nego kod neliječenih žena.

Druga ispitivanja, koja su proveli neovisni ispitivači u sveučilišnim bolnicama, također su potvrdila djelotvornost i sigurnost primjene Papilocare-a.

Glavni učinak niosoma hijaluronske kiseline je vlaženje kako bi se osigurala elastičnost tkiva. 
Zahvaljujući antioksidacijskim svojstvima, niosomi β-glukana održavaju strukturu i prirodnu funkcionalnost kože i sluznice. 
Fitosomi gotu kole djeluju na oporavak oštećene sluznice. 
BioEcolia® je prebiotik koji potiče rast dobrih bakterija i uravnotežuje mikrobiotu u području vrata maternice i rodnice. 
Aloe vera ima učinak vlaženja, ponovne epitelizacije i zacjeljivanja područja vrata maternice i rodnice. 
Coriolus versicolor je medicinska gljiva koja ima učinak ponovne epitelizacije i zacjeljivanja lezija i mikrolezija vrata maternice i rodnice.
Ekstrakt biljke nim ima emulgirajući učinak koji potiče prirodni proces ozdravljenja.

VEZANI SADRŽAJ

ŠTO SVAKA ŽENA TREBA ZNATI O HPV INFEKCIJI?

Rizični čimbenici za nastanak HPV infekcije u žena su stres, uživanje alkohola, uzimanje oralne hormonske kontracepcije i loša prehrana jer smanjuju imunološki odgovor

Saznajte više

PAPILOCARE - NOVA SNAGA U BORBI PROTIV HPV INFEKCIJE

Učestalost infekcije humanim papiloma virusom (HPV) posljednjih se desetljeća znatno povećala, tako da je infekcija HPV-om danas najčešća spolno prenosiva bolest 

Saznajte više

KOLPOSKOPIJA - NEIZOSTAVNA METODA U PREVENCIJI RAKA VRATA MATERNICE

Kolposkopski pregled se uobičajeno radi ukoliko postoji abnormalni nalaz PAPA testa ili ako je uočena promjena sluznice ili kože pri redovitom ginekološkom pregledu

Saznajte više