OCTENISAN® MD GEL ZA NOS

6 ml

Octenisan md gel za nos je hidrogel namijenjen za vlaženje i dekontaminaciju predvorja nosa putem mehaničkog čišćenja te kao potpora u liječenju ozljeda epitela nosa.

Hidrofilna svojstva octenisan md gela za nos omogućuju učinkovito vlaženje predvorja nosa. Učinci vlaženja hidrogela potpomažu povoljnu fiziološku okolinu koja sprječava nastanjivanje bakterija. Osim toga, obnova fizioloških funkcija zaštite i čišćenja doprinosi učinkovitoj dekontaminaciji od višestruko otpornih patogena. Za proces zacjeljivanja mora biti moguća proliferacija i migracija epitelnih stanica. To je najbolje moguće u vlažnoj okolini rane. Zato ozljede nosnog epitela  mogu optimalno zacijeliti ako prime vlagu putem hidrogela.

Ako nije drukčije propisano, primijenite octenisan md gel za nos do dva puta dnevno po potrebi. octenisan md gel za nos namijenjen je za primjenu samo u predvorju nosa. Nanesite gel, npr. pomoću  vatenog štapića, u dovoljnoj količini u prednje područje nosa (predvorje nosa), tako da je površina potpuno prekrivena. Da biste to postigli, unesite octenisan md gel za nos u nosnicu, zatvorite nos pritiskom sa strane, a zatim masirajte između palca i još jednog prsta. Tako ćete osigurati jednoliku raspodjelu gela. Po potrebi, prethodno nos  treba temeljito očistiti vlažnim vatenim štapićem. Višak gela uklonite vatenim štapićem. Provjerite je li ostao vlažan sloj. Potrebno je izbjegavati izravan dodir s otvorom tube kako bi se spriječila kontaminacija mikroorganizmima.

Ograničenja primjene:
Nije primjereno za djecu mlađu od 1 godine.

Kontraindikacije: octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati u slučaju poznate  alergije ili sumnje na alergiju na neki od sastojaka (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid). Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako niste sigurni.                    

Štetni događaji:
Dosad nisu zabilježeni štetni događaji tijekom primjene octenisan md gela za nos.

Interakcije:
Nemojte primjenjivati u kombinaciji sa sapunima, mastima, uljima, enzimima ili sličnim sredstvima jer to može štetno utjecati na konzervans. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom  jodiranim jer može doći do promjene boje i oslabljenog antiseptičkog učinka povidona jodiranog.

Upozorenja i mjere opreza:
Nemojte primjenjivati octenisan gel za nos bez liječničkog nadzora neprekidno dulje od 2 tjedna. Octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati na hrskavicu, u oči ili u uho jer je moguće oštećenje tkiva. Nemojte nanositi gel preduboko u nos. Ne smije se koristiti za infuziju ili injekciju! Ne smije se progutati. Nemojte koristiti ako je tuba oštećena.

Upute za čuvanje i rok valjanosti:
Čuvati na temperaturi 5-25°C te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Može se čuvati do 6 mjeseci nakon otvaranja. Kada se primjenjuje za dekontaminaciju od višestruko otpornih patogena, tuba se mora baciti na kraju ciklusa korištenja. Zatvorite tubu nakon svake uporabe. Čuvati izvan dohvata djece.
 

Pročišćena voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid.

Pruža potporu u liječenju ozljeda epitela nosa. Vlaži. Izvrsna kompitabilnost.