OCTENISAN® MD GEL ZA NOS

6 ml

Octenisan md gel za nos je hidrogel namijenjen za vlaženje i dekontaminaciju predvorja nosa putem mehaničkog čišćenja te kao potpora u liječenju ozljeda epitela nosa.

Hidrofilna svojstva Octenisan md gela za nos omogućuju učinkovito vlaženje predvorja nosa. Učinci vlaženja hidrogela potpomažu povoljnu fiziološku okolinu koja sprječava nastanjivanje bakterija.

Osim toga, obnova fizioloških funkcija zaštite i čišćenja doprinosi učinkovitoj dekontaminaciji od višestruko otpornih patogena.

Za proces zacjeljivanja mora biti moguća proliferacija i migracija epitelnih stanica, čemu pridonosi vlažna okolina rane. U vlažnom okruženju koje formira hidrogel, ozljede nosnog epitela mogu optimalno zacijeliti.

Ako nije drugačije propisano, po potrebi primijenite Octenisan md gel za nos do dva puta dnevno. Octenisan md gel za nos namijenjen je za primjenu samo u predvorju nosa i na kožu ispod nosnog otvora.

Primjena u predvorju nosa

Nanesite gel, npr. pomoću štapića s vatom, u dovoljnoj količini u predvorje nosa tako da je površina potpuno prekrivena. Da biste osigurali jednoliku raspodjelu gela, nakon unošenja Octenisan md gela za nos zatvorite nos pritiskom sa strane, a zatim masirajte između palca i još jednog prsta. Po potrebi, prethodno temeljito očistite nos vlažnim štapićem s vatom. Višak gela također uklonite štapićem s vatom i provjerite je li ostao vlažan sloj. Potrebno je izbjegavati izravan dodir s otvorom tube kako bi se spriječila kontaminacija mikroorganizmima.

Primjena ispod nosnog otvora

Gel treba primijeniti (npr. štapićem s vatom) u dovoljnoj količini na nadraženu kožu ispod nosnog otvora tako da je površina potpuno prekrivena. Treba osigurati da ostane vlažni sloj.

Ograničenja primjene

Nije primjereno za djecu mlađu od 1 godine.

Kontraindikacije

Octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati u slučaju poznate  alergije ili sumnje na alergiju na neki od sastojaka (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin diklorid). Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako niste sigurni.                    

Štetni događaji


Dosad nisu zabilježeni štetni događaji tijekom primjene Octenisan md gela za nos.

Interakcije

Nemojte primjenjivati u kombinaciji sa sapunima, mastima, uljima, enzimima ili sličnim sredstvima jer to može štetno utjecati na konzervans.
Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom jodiranim jer može doći do promjene boje i oslabljenog antiseptičkog učinka povidona jodiranog.

Upozorenja i mjere opreza

Nemojte primjenjivati Octenisan md gel za nos bez liječničkog nadzora neprekidno dulje od dva tjedna. 
Octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati na hrskavicu, u oči ili u uho jer je moguće oštećenje tkiva.
Nemojte nanositi gel preduboko u nos. 
Ne smije se koristiti za infuziju ili injekciju!
Ne smije se progutati.
Nemojte koristiti ako je tuba oštećena.

Upute za čuvanje i rok valjanosti

Čuvati na temperaturi 5-25 °C te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Može se čuvati do 6 mjeseci nakon otvaranja. Kada se primjenjuje za dekontaminaciju od višestruko otpornih patogena, tuba se mora baciti na kraju ciklusa korištenja. Zatvorite tubu nakon svake uporabe.
Čuvati izvan dohvata djece.

Pročišćena voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidindiklorid.

Pruža potporu u liječenju ozljeda epitela nosa. Vlaži. Izvrsna kompatibilnost. 

VEZANI SADRŽAJ

PRIPREMA ZA OPERATIVNI ZAHVAT

Preoperativna priprema uključuje ne samo obavljanje zadanih pretraga, nego i jačanje fizičke i mentalne kondicije, kao i provođenje dekolonizacije kože, kose, vlasišta i nosa

Saznajte više

SUHOĆA NOSNE SLUZNICE

Isušivanju nosne sluznice pogoduje klimatizirani prostor, prekomjerna upotreba nazalnih dekongestiva, izloženost prašini i duhanskom dimu te starija životna dob

Saznajte više