OCTENISAN® LOSION ZA PRANJE

150 ml, 500 ml, 1 L

Losion za pranje na bazi odabranih sredstava koji ima osobine dekontaminacije.

Octenisan losion za pranje je losion za pranje cijelog tijela i kose, koji ima osobine dekontaminacije, uključujući i multirezistentne patogene.

Prikladan za sve tipove kože, pH neutralan za kožu, bez umjetnih boja i parfema.

Za pranje nanijeti nerazrijeđeni Octenisan losion za pranje na vlažnu rukavicu za pranje i jednoliko utrljati na odgovarajuće dijelove tijela (vrijeme djelovanja jedna minuta) i isprati.

Aqua, Cocamidopropylamine, Oxide, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Lactic Acid, Octenidine HCI, Allantoin.

Blag i nježan losion s dodatkom alantoina, za pranje cijelog tijela i vlasišta, prikladan za sve tipove kože, pH neutralan za kožu, bez umjetnih boja i parfema.

Octenisan losion za pranje pogodan je i za pranje kose, kao i tijela i lica, a zbog dodatka alantoina i emolijentnih tvari ne uzroku isušivanje i nadraženost.
Octenisan losion za pranje sadrži djelatnu tvar oktenidin, lokalni antiseptik, te se zbog toga koristi kao antiseptički losion u svrhu dekontaminacije (npr. protiv multirezistentnih patogena) te kao priprema za operaciju ili za prevenciju. Iza upotrebe Octenisan losiona za pranje u svrhu antiseptičkog pranja stoji velik broj najnovijih kliničkih ispitivanja.

VEZANI SADRŽAJ

PRIPREMA ZA OPERATIVNI ZAHVAT

Preoperativna priprema uključuje ne samo obavljanje zadanih pretraga, nego i jačanje fizičke i mentalne kondicije, kao i provođenje dekolonizacije kože, kose, vlasišta i nosa

Saznajte više