CHIROFERT FORTE

20 troslojnih tableta

Dodatak prehrani s D-chiro-inozitolom, alfa-lipoičnom kiselinom, manganom, melatoninom, folnom kiselinom, kromom i vitaminom D3.

Chirofert forte je dodatak prehrani s D-chiro-inozitolom, alfa-lipoičnom kiselinom, manganom, melatoninom, folnom kiselinom, kromom i vitaminom D3 koji se koristi u slučajevima povećane potrebe za tim hranjivim tvarima ili zbog njihova nedostatka u prehrani.

D-chiro inositol - Inozitoli su tvari koje se obično nalaze u prirodi, a posebno u žitaricama, orasima, mahunarkama i voću. D-chiro-inozitol se stvara u ljudskom tijelu iz mio-inozitola i biološki je aktivna tvar, slična vitaminima B skupine, koja sudjeluje u različitim metaboličkim reakcijama koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Znanstveno je dokazano da je D-chiro-inozitol ključna komponenta posebnog unutarstaničnog molekularnog sustava koja pojačava inzulinski signal i tako doprinosi pravilnom iskorištavanju glukoze u tjelesnim stanicama. D-chiro-inozitol, koji je u sastavu ovog proizvoda, prirodnog je podrijetla i u obliku koncentriranog i pročišćenog ekstrakta dobivenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi samo vodu kao otapalo, bez upotrebe kemikalija koje bi mogle negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.

Alfa-lipoična kiselina - nalazimo je u svakoj stanici našeg tijela gdje obavlja višestruke biološke aktivnosti i sudjeluje kao kofaktor u procesu stvaranja energije. Snažan je antioksidans.

Mangan - doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Najnovija istraživanja pokazala su da mangan i D-chiro-inozitol imaju sinergistički učinak.

Melatonin - doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san. Blagotvoran učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja. 

Folna kiselina - spada u skupinu B vitamina i neophodna je za rast i diobu stanica. Ljudsko tijelo ne proizvodi folnu kiselinu pa je moramo unositi u organizam putem hrane. Iako raznovrsna i uravnotežena prehrana ispunjava dnevne potrebe za ovim vitaminom (200 µg), unos većih količina potreban je u nekim posebnim uvjetima i trudnoći kada je možete dodatno uzimati u obliku dodatka prehrani. Svakako treba imati na umu kako folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju krvi.

Krom - doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi.

Vitamin D3 - doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora, doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava i ima ulogu u dijeljenju stanica.

Uzeti 1 tabletu dnevno, navečer, malo prije spavanja. Progutati cijelu tabletu uz dovoljno tekućine.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.  

D-chiro-inozitol; alfa lipoična kiselina; tvar za povećaje volumena: mikrokristalinična celuloza; manganov glukonat; stabilizator: hidroksipropil metil celuloza; tvar za povećanje volumena; kalcijev karbonat; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, polivinilpolipirolidon; kolekalciferol; tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, mono- i digliceridi masnih kiselina; stabilizator: polivinilpirolidon, tvar protiv zgrudnjavanja: umrežena natrijeva karboksimetil celuloza; bojilo: žuti željezov oksid; kromov pikolinat; bojilo: bakrov kompleks klorofila; melatonin; pteroilmonoglutaminska kiselina.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 tableta):

  • D-chiro-inozitol - 500 mg
  • alfa-lipoična kiselina - 500 mg
  • mangan - 2 mg
  • melatonin - 1 mg
  • folna kiselina - 400 μg
  • krom - 200 μg
  • vitamin D - 50 μg.

VEZANI SADRŽAJ

KAD SE REPRODUKCIJA NAĐE U KRIZI...

U slučaju problema s reprodukcijom, potrebno je odabrati dijagnostičke postupke i preporučiti metodu liječenja koja ima najviše izgleda za postizanje zajedničkog cilja

Saznajte više

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA - SIMPTOMI I LIJEČENJE

Kada se dijagnosticira sindrom policističnih jajnika liječe se simptomi i znakovi, neplodnost i infertilitet te se nastoje umanjiti rizici i utjecati na njegove brojne posljedice

Saznajte više

TRUDNOĆA POGODUJE DIJABETESU

Zbog jedinstvenih hormonskih promjena, trudnoća je metabolički tako modelirana da se iz posteljice luče hormoni koji čak pogoduju razvoju dijabetesa

Saznajte više