EVA/QU® ČEPIĆI ZA ODRASLE

6 čepića, 12 čepića

Čepići za pražnjenje za odrasle. Pomažu regulirati normalno pražnjenje crijeva. Djeluju samo lokalno, fiziološkim podražajem i ne sadrže sastojke koji imaju laksativno djelovanje.

Svojstva

Nakon umetanja Eva/Qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

Indikacije

Eva/Qu čepići za odrasle indicirani su u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina. Primjena Eva/Qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. 

Zbog svoje djelotvornosti i nježnog lokalnog i fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikepiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.

Eva/Qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr. kirurški, gastroenterološko i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija). Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.

Neophodni su za odabir vremena i mjesta obavljanja nužde prema osobnim potrebama ako to ne želite obaviti u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.

Profilaksa

Razumna i zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upalu analnog kanala, pojavu ragada i hemoroida. Pravilna higijena anorektalnog područja također može  spriječiti novotvorine (neoplazme).

Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljedu sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.  

Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da djelovanje završi.

Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i uz prisustvo očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Kontraindikacije

Ne postoji niti jedna poznata kontraindikacija, čak i uz čestu i dugotrajnu uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura.

Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani.

Polietilen glikol koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Upozorenja i mjere opreza

Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju.

Koristi se kod rektalnog zatvora. Izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku.

Čuvati izvan pogleda i dosega djece.

Koristiti samo za navedene indikacije.

Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak.

Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda. Ako imate specifičnu reakciju, prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku. 

Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topljivom u vodi.

Eva/Qu čepić razbija blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje.

Djeluje samo lokalno i ne sadrži sastojke koji imaju laksativno djelovanje, koji ako se apsorbiraju u organizam mogu izazvati neželjene kolateralne učinke kao što su teška dehidracija, neravnoteža elektrolita, kolitis uzrokovan laksativima itd. 

Ponovno uspostavlja normalno pražnjenje stolice zahvaljujući prirodnom i fiziološkom djelovanju.

Ne stvara naviku. Dobro se podnosi.

Obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. 

Ako korisnik ima ozljedu sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.     
Nakon umetanja u rektum, Eva/Qu čepić se za nekoliko minuta otapa i otpušta veliki broj šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma.

Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu, a šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice.

Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

VEZANI SADRŽAJ

ZAJEDNIČKI NAZIVNIK PROGESTERON

Iako je trudnoća prirodno, fiziološko stanje, u kojem se većina žena osjeća dobro, kako fizički tako i psihički, ima i onih koje nisu te sreće.

Saznajte više

OPSTIPACIJA - PROBLEM MODERNOGA DOBA

Liječenje opstipacije često započinje lijekovima, a da se prije ne iskoristi promjena prehrambenih navika kao temelj daljnjega terapijskog odabira

Saznajte više

PROBAVA U DOBROJ FORMI

I male stvari koje sami možete napraviti za bolju probavu mogu biti od velike pomoći. Savjeta je mnogo, a mi vam donosimo neke od njih...

Saznajte više