CICATRIDINA® VAGITORIJI

10 vagitorija

Cicatridina vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

ŠTO SU CICATRIDINA VAGITORIJI I ZA ŠTO SE KORISTE?
CICATRIDINA vagitoriji djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tonus, trofizam i elastičnost tkivu. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšavanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

INDIKACIJE
Pomoćna terapija reparativnih procesa u atrofičnim i distrofičnim stanjima vaginalne
sluznice. Pospješuje zacjeljivanje nakon poroda, ginekoloških operacija, u slučajevima
distrofije uslijed kemoterapije, ionizirajućega zračenja, kao i vaginalne suhoće zbog
nedostatka estrogena.

KAKO KORISTITI CICATRIDINA VAGITORIJE?
Izvadite vagitorij povlačeći za dva unaprijed odrezana kraja blistera i umetnite ga duboko u rodnicu. Prati ruke prije i nakon uporabe medicinskog proizvoda.  

KADA l KOLIKO DUGO TREBA KORISTITI CICATRIDINA VAGITORIJE?
Koristiti jedan vagitorij dnevno, po mogućnosti navečer prije spavanja ili prema liječničkoj preporuci. Vrijeme uporabe ovisi o razvoju simptoma; ukoliko je potrebno, Cicatridina vagitoriji mogu se koristiti duži period.

KADA SE NE BI TREBALI KORISTITI CICATRIDINA VAGITORIJI?
Nemojte koristiti u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka proizvoda.
Trudnoća i dojenje
U tim slučajevima, potrebno je posavjetovati se s liječnikom.
Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i rada s opremom ili strojevima
Nisu potrebne posebne mjere opreza.

INTERAKCIJE S DRUGIM PROIZVODIMA?
Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporučljivo savjetovati se s liječnikom prije uporabe Cicatridina vagitorija istodobno uz druge medicinske proizvode ili lijekove za vaginalnu uporabu. 

NEŽELJENI UČINCI
Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajna, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju. Ako se pojave drugi neželjeni učinci, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika.

UPOZORENJA
Držati izvan dosega djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati.
 

Natrijeva sol hijaluronske kiseline, uljni ekstrakt gotu kole (Centella asiatica), uljni ekstrakt nevena, uljni ekstrakt aloa vere, esencijalno ulje australijskog čajevca, polusintetički gliceridi, butilhidroksitoluen.

Cicatridina vagitoriji sadrže 5 djelatnih tvari: hijaluronsku kiselinu, gotu kolu, neven, aloe veru i čajevac. Sinergijski učinak 5 sastojaka potiče sintezu kolagena  i proces zacjeljivanja, djeluje protuupalno i smanjuje stvaranje edema, djeluje antibakterijski i antifungalno. Vagitoriji ne ostavljaju mrlje na donjem rublju. Mogu se koristiti duže vrijeme, ovisno o  trajanju simptoma.

pH vrijednost vagitorija nije moguće izmjeriti jer ne sadrže vodu.
Nema razloga da se vagitoriji koriste s lokalnom vaginalnom terapijom antibiotikom ili antimikotikom. Preporuka je pričekati da završi lokalna vaginalna terapija antibiotikom ili antimikotikom i da se onda počne s primjenom Cicatridina vagitorija.
Cicatridina vagitoriji ne sadrže hormone.

VEZANI SADRŽAJ

TAKO MALI, A TAKO DJELOTVORNI

Cicatridina vagitoriji pomoćna su terapija dokazanog djelovanja u obnovi epitela u stanjima atrofije i distrofije vaginalne sluznice.

Saznajte više

EPIZIOTOMIJA - VODIČ KROZ POROĐAJNI REZ

Iako se u današnje vrijeme sukobljavaju razlozi za i protiv epiziotomije, uputno je znati čemu služi, kako se pripremiti i što očekivati

Saznajte više

VAGINALNE TEGOBE ZRELE DOBI

Jedan od češćih znakova urogenitalne atrofije je atrofija stidnice i rodnice, što, među ostalim, dovodi i do jače ili slabije izražene suhoće spolovila.

Saznajte više