CICATRIDINA® VAGITORIJI

10 vagitorija

Cicatridina vagitoriji služe za ubrzanje zacjeljivanja oštećenja na sluznici rodnice i vraćanje prirodne vlažnosti rodnice.

Što su Cicatridina vagitoriji i za što se koriste?

Cicatridina vagitoriji djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tkivu tonus, trofizam i elastičnost. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšavanju procesa reepitelizacije i obnove tkiva.

Indikacije

Pomoćno liječenje reparativnih procesa u atrofičnim i distrofičnim stanjima sluznice rodnice. Pospješuje zacjeljivanje nakon poroda, ginekoloških operacija, u slučajevima distrofije uslijed kemoterapije i ionizirajućega zračenja. Liječenje suhoće rodnice različitog uzroka.

Kako koristiti Cicatridina vagitorije?

Izvadite vagitorij povlačeći za dva unaprijed odrezana kraja blistera i umetnite ga duboko u rodnicu. Operite ruke prije i nakon uporabe medicinskog proizvoda.  

Kada i koliko dugo koristiti Cicatridina vagitorije?

Koristite jedan vagitorij dnevno, po mogućnosti navečer prije spavanja ili prema preporuci liječnika.

Trajanje primjene ovisi o razvoju simptoma; ukoliko je potrebno, Cicatridina vagitoriji mogu se koristiti dulje vrijeme. U svakom slučaju, nakon 30 dana kontinuirane uporabe prekinite liječenje i obratite se liječniku.

Kada se ne bi trebali koristiti Cicatridina vagitoriji?

Ne primijeniti u slučaju osobne preosjetljivosti na neki od sastojaka medicinskog proizvoda.

Interakcije s drugim proizvodima

Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporuka obratiti se  liječniku prije primjene Cicatridina vagitorija zajedno s drugim medicinskim proizvodima ili lijekovima za primjenu u rodnici.

Neželjeni učinci

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajna, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju. Ako se pojave drugi neželjeni učinci, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja

Proizvod je isključivo za primjenu u rodnici. Čuvati izvan dohvata djece. Spriječiti dodir s očima. Ne gutati. U slučaju trudnoće ili dojenja, budući da nisu provedena posebna klinička ispitivanja, treba se obratiti liječniku prije primjene proizvoda.

Natrijeva sol hijaluronske kiseline, uljni ekstrakt gotu kole (Centella asiatica), uljni ekstrakt nevena, uljni ekstrakt aloa vere, esencijalno ulje australijskog čajevca, polusintetički gliceridi, butilhidroksitoluen.

Cicatridina vagitoriji sadrže pet djelatnih tvari čiji sinergijski učinak potiče sintezu kolagena i proces zacjeljivanja, djeluje protuupalno i smanjuje stvaranje edema, djeluje antibakterijski i antifungalno.

Vagitoriji ne ostavljaju mrlje na donjem rublju.

Mogu se koristiti dulje vrijeme, ovisno o  trajanju simptoma.

Nije moguće izmjeriti pH vrijednost vagitorija jer ne sadrže vodu.
Nema razloga da se vagitoriji koriste s lokalnom vaginalnom terapijom antibiotikom ili antimikotikom. Preporuka je pričekati da završi lokalna vaginalna terapija antibiotikom ili antimikotikom i onda početi s primjenom Cicatridina vagitorija.
Cicatridina vagitoriji ne sadrže hormone.

VEZANI SADRŽAJ

TAKO MALI, A TAKO DJELOTVORNI

Cicatridina vagitoriji pomoćna su terapija dokazanog djelovanja u obnovi epitela u stanjima atrofije i distrofije vaginalne sluznice

Saznajte više

EPIZIOTOMIJA - VODIČ KROZ POROĐAJNI REZ

U današnje vrijeme sukobljavaju se razlozi za i protiv epiziotomije pa je uputno znati ne samo čemu služi i što očekivati, nego i kako izbjeći spontano puknuće međice

Saznajte više

VAGINALNE TEGOBE ZRELE DOBI

Jedan od češćih znakova urogenitalne atrofije je atrofija stidnice i rodnice, što, među ostalim, dovodi i do jače ili slabije izražene suhoće spolovila.

Saznajte više