CICATRIDINA® SPREJ

125 ml

Sprej s hijaluronskom kiselinom, koja pomaže ubrzavanju i poboljšanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

ŠTO JE CICATRIDINA SPREJ I ZA ŠTO SE KORISTI?
CICATRIDINA sprej djeluje zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcionira kao strukturalna potpora dajući tonus, trofizam i elastičnost tkivu. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

INDIKACIJE
Pomoćna terapija reparativnih procesa površinskih i dubokih rana (ogrebotina, razderotina, opeklina, kirurških rana, rana od dekubitusa i čireva).

Preporučuje se prije svake primjene temeljito očistiti područje koje će se tretirati. Da bi olakšali miješanje pudera, prije svake primjene bočicu dobro protresti dok se ne čuje kuglica unutar bočice. Držeći bočicu uspravno, raspršite sprej na udaljenosti od 10-15 cm, provjeravajući je li proizvod raspršen izravno na područje koje se treba tretirati. Ponoviti 2 ili 3 puta dnevno.

NEŽELJENI UČINCI: primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, ili ako primijetite druge neželjene učinke, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju.

KONTRAINDIKACIJE: poznata preosjetljivost na neku od komponenti.

UPOZORENJA: 
Oprez. Zapaljivi aerosol. Spremnik je pod tlakom: može eksplodirati ako se zagrije. Čuvati dalje od izvora toplne, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Zabranjeno pušenje. Ne raspršivati blizu otvorenog plamena ili drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Ne probijati ili paliti, čak ni nakon upotrebe. Čuvati podalje od sunčeve svjetlosti. Ne izlagati temperaturama višim od 50°C / 122 F. Držati izvan dosega djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati. Rok valjanosti odnosi se na proizvod u neotvorenom i pravilno čuvanom pakiranju. Proizvod ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti navedenog na dnu pakiranja ili ako je pakiranje bilo otvoreno ili oštećeno.

Aluminijev škrob oktenilsukcinat, heksametildisiloksan, ulje slatkog badema, vitamin E acetat, ksimeninska kiselina, eterično ulje limuna, eterično ulje čajevca, natrijeva sol hijaluronske kiseline, butan, izobutan, propan.

Primjena Cicatridina spreja preporučuje se od trenutka nastanka ozljede (bilo akutne ili kirurške), do potpunog zacijeljenja rane. Prednost Cicatridina spreja je u tome što se može primijeniti direktno na otvorenu ranu, a njegovom primjenom ne dolazi do direktnog doticaja s ranom. Upotrebom Cicatridina spreja potiče se vlažno zacjeljivanje rane, skraćuje vrijeme potrebno do potpunog zacjeljivanja i smanjuje mogućnost nastajanja ožiljka. Na ovaj način tretirana rana je podatna pa neće doći do daljnjih ozljeda ukoliko se nalazi na pregibima. Previjanje rane će biti jednostavno i bezbolno. 

pH vrijednost spreja nije moguće izmjeriti zbog tipa proizvoda (to je suspenzija).
Da, posebno sprej. 
Da, pogotovo mast.
Da.
Cicatridina mast i sprej su medicinski proizvodi namijenjeni za vanjsku upotrebu, razvijeni i ispitani za primjenu na kožu.
Da.
Da.
Sprej je praktičniji kod velikih površina, jer se može lagano raspršiti.
Mogu se koristiti oba proizvoda, ali tek nakon što su se kozice pretvorile u krastice.
Da.

VEZANI SADRŽAJ

VLAŽNO JE DOBRO ZA RANU

Nova istraživanja pokazala su kako se u vlažnim uvjetima ubrzava proces cijeljenja, jer vlažno okruženje sprječava formiranje kraste.

Saznajte više

VLAŽNOST POGODUJE CIJELJENJU

Kad koži nedostaje vlage, gubi čvrstoću i elastičnost, postaje suha i osjetljiva, a rane sporije zacjeljuju.

Saznajte više

OPEKLINE - HLADNA VODA NAJBOLJA JE PRVA POMOĆ

Prvi koraci u tretiranju opekline su rashlađivanjem ublažiti osjećaj pečenja, procijeniti težinu opekline i djelovati sukladno stupnju zahvaćene površine.

Saznajte više