PROKTIS-M® PLUS MAST ZA REKTUM

30 g

Proktis-M PLUS mast za rektum je mast za rektalnu primjenu. Pomaže pri procesima ponovne epitelizacije i zacjeljivanja oštećenja anorektalnog kanala. Uklanja bol, peckanje, svrbež i upalu kod hemoroida i fisura. Ima dugotrajan učinak.

Što je Proktis-M PLUS mast za rektum i za što se koristi?

Proktis-M PLUS mast za rektum djeluje zbog prisutnosti bijelog vazelina, tekućeg parafina i hijaluronske kiseline, koji, zahvaljujući sposobnosti zadržavanja vode, stvaraju vlažno okruženje koje hidratizira, ubrzava i poboljšava proces ponovne epitelizacije i obnavljanja tkiva.

Indikacije

Pomoćno liječenje tijekom zacjeljivanja anorektalnog kanala nakon proktološke operacije, unutarnjih i vanjskih hemoroida, proktitisa, kriptitisa, analnih ragada, fisura, perianalnih fistula.

Kako se primjenjuje Proktis-M PLUS mast za rektum?

Operite ruke prije i nakon primjene medicinskog proizvoda. Primijenite lokalno tanki sloj masti. 

Primjenu u rektum (čmar) olakšava aplikator koji se nalazi u pakiranju:

  • pričvrstite aplikator na tubu i stisnite je dok se aplikator ne napuni
  • umetnite aplikator u rektum (čmar) i ponovno stisnite tubu da bi izašla mala količina masti
  • nakon uporabe operite aplikator i zatvorite sigurnosnim zatvaračem.

Kada i koliko dugo se primjenjuje Proktis-M PLUS mast za rektum?

Odrasle osobe i djeca: primijeniti mast dva puta dnevno, jednom ujutro i jednom uvečer, po mogućnosti nakon pražnjenja crijeva.

Kontraindikacije

Ne primjenjivati u slučaju individualne preosjetljivosti na jedan od sastojaka.

Interakcije s drugim proizvodima

Interakcije s drugim proizvodima nisu poznate, stoga je preporuka obratiti se liječniku prije primjene Proktis-M PLUS masti za rektum zajedno s drugim medicinskim proizvodima ili lijekovima za rektalnu primjenu.

Neželjeni učinci

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajna, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju.

Ako se pojave drugi neželjeni učinci, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika.

Upozorenja

Čuvati izvan dohvata djece. 

Spriječiti dodir s očima.

Ne gutati.

U slučaju trudnoće ili dojenja, budući da nisu provedena posebna klinička ispitivanja, treba se obratiti liječniku prije primjene proizvoda.

Vazelin, bijeli;  parafin, tekući;  propilenglikol; LAURETH-9; fitosomi escin beta-sitosterola; fitosomi gliciretične kiseline; butilhidroksitoluen (BHT); natrijeva sol hijaluronske kiseline.

Dugotrajan učinak.

Primjenu u rektum (čmar) olakšava aplikator koji se nalazi u pakiranju.

VEZANI SADRŽAJ

USPRAVNO DRŽANJE POGODUJE HEMOROIDIMA

Stajanjem se u hemoroidalnim venama povećava tlak koji se prenosi na stijenke krvnih žila pa one popuštaju i izbočuju se stvarajući hemoroide

Saznajte više

DIVILJI KESTEN

U službenoj kliničkoj fitoterapiji divlji kesten odobren je za liječenje kronične venske insuficijencije i tegoba s proširenim venama

Saznajte više

BOLOVI U TRBUHU

Bol u trbuhu (abdominalna bol) može biti uzrokovana upalom ili bolešću koja zahvaća bilo koji organ ili krvne žile u trbušnoj šupljini, stoga se lokalizacija boli i njezine karakteristike mogu znatno razlikovati

Saznajte više